Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Spanje

Spanje

Spostovani!

Ker nevem vec kaj naj storim se obracam k vami po nasvet in sicer;

Moj dojencek je star 10tednov in do njegovega 2. tedna nismo imeli nikakrsnih problemov.. potem se je pa zacelo in sicer glede spanja oz NE spanja..

Naj vam opišem kako izgleda nas dan.

Uspavam ga vsak vecer okoli 20.00ure in sicer na dojki (polno se dojiva). Vem da to sploh ni dobra ideja ampak druge resitve nimam. Potem spi do pol 2, na kar se ponovno podojiva .. po 2. Uri se zacne zbujati vsako uro in pol- do 6,pol 7 na kar dokoncno ustaneva. Cez dan se pa dejansko trudim cel dan, vsak dan da ga uspavam in mi ne uspe. noce in noce zaspati. Vidi se mu da je preeutruujen ampak noce in noce in noce oz ne zna (nevem). Ce mi ga rata uspavati, zaspi za tocno 15min na kar se zbudi in joka (ker je se vedno utrujen) oz se zbudi cim ga odlozim v pojstlico. Poskusila sem vse, VSE. Ninico, igracko, dudike noce se zacne daviti, v vozicku spi 20min na kar se zbudi in joka, v lupinici enako, white noise ne pomaga, uspavanka tudi ne, katerakoli druga hlasba tudi ne, povijanje v strucko tudi ne, topla ogreta pojstlica tudi ne, tiha-cisto zatemnjena soba tudi ne, vcasih tudi to da ga nosim ne pomaga, na dojki ce zaspi (cez dan) je ne izpusti, ce jo sama ven uzamem se zbudi.. in tako lezim z njim, z dojko v ustih da ga ne bi zbudila ker mi ga je zal.. in tako vse do vecera.. v kengurujcku nama vcasih rata, da zaspi za kaksno urco.. in potem ko se zbudi je tako dobre volje, da mi je polno srce..

Problem je ker je on nemiren, vidi se da si zeli spati pa ne more, jaz pa mu ne znam pomagati in se pocutim kot slaba mama.. saj ne vem kaj si moj otrok zeli oz kako mu lahko pomagam.. na koncu sem ze z zivci pa ne zaradi tega ker bi nila nervozna ampak zaradi tega ker me je dejansko strah, da ne bo imel kaksne zdravstvene posledice zaradi ne spanja..

Pri pediatru na pregledu sem to omenila in je rekel da so to krci.. Ne verjamem, da so to krci.. Malo jih sicer ima zjutraj predno opravi veliko potrebo in malo popoldne ampak tako cez cel dan pa sigurno ne.. Njegov jok ni tisti tipicni, histericni da ga nekaj boli temvec tisti; “mami se vedno sem utrujen, pomagaj mi”..

Cez dan nama rata vse skupaj zaspati za max cca 2 urci po 15-20 min

Vsi mi govorijo ze da se preobremenjujem in da je vse v moji glavi , da ocitno ne potrebuje vec spanca , da ga verjetno samo silim spat ker mislim da bi tako moglo biti bla bla.. ni res .. ima ocitne znake utrujenosti, cesar se ne da zgresiti in to vidim jaz, ker sem samo jaz z njim cel dan  (moz je v sluzbi)

Naj omenim tudi, da na tezi pridno pridobiva, ob rojstvu je tehtal 3,3 kg sedaj, 10tednov kasneje jih ima 6kg, tako da moeka imam dovolj in ni lacen

Vesela bom kakrsnega koli nasveta!!

Lep pozdrav in hvala za odgovor!

 

Žal primernega nasveta najbrž ne bo mogoče podati.

Dojenčki različno spijo in motijo jih različne stvari. Kar moramo, žal, sami pogruntati.
Poskusite še po dojenju ponuditi dodatek, poskusite se z njim uleži in z njim spati v vašem naročju.  Včasih res ni možno pomisliti, kakšne stvari bi še spremenili, da bi otrok mirno spal vsaj uro ali dve, da bi si res spočil. Žal.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close