Najdi forum

Me zanima, kaj bi vi naredili. Med nami in sosedovo parcelo je nizek zidek z mrežo cca 1,5 m visoko – sosedovo. Ko smo se priselili, je soseda izrazila željo, naj zasadimo živo mejo, ker da ji z njene strani vse pes uniči. V resnici pa ima posajeno na celotni dolžini vse mogoče. Nismo zasadili žive meje, ker so nam vsi odsvetovali,češ, da se bo potem soseda zmislila, da ji naša živa meja pa senco dela ipd. Na delu svoje parcele sem zato ob zidku zasadila rože, ostalo je trava. Njen pes je motil celo vas, saj je bil spuščen na njenem vrtu in se z njim ni nikoli nihče ukvarjal, zato je bil nesocializiran in se je zaganjal v mrežo, ko je šel kdo mimo po cesti. Ponoči je ves čas lajal. Prosila sem jo, naj ga vsaj ponoči zapira, pa ni bilo odziva in smo poleti spali pri zaprtih oknih, da ni bilo prepira. Sosedino grmovje ,trta… Se razrašča na našo stran – proti jugu, zato je soseda zmeraj hodila na našo stran in kaj pristrigla. A potem se je zmeraj dogajalo, da odstriženega zelenja ni odstranila v celoti in je z mreže na našo stran viselo suho vejevje in kazilo naš vrt. Bršljan se je z njene strani razraščal po našem… Če te moteče stvari odstranimo sami, je jeza. Soseda je bila spočetka prijazna, a si je ves čas hodila sposojat manjše količine denarja (večkrat po 50, 20€…), ki jih je potem vračala tudi do dve leti postopoma. Medtem se je do nas obnašala najprej slinasto prijazno, potem pa, kot bi ji mi kaj naredili, čeprav je nikoli niti opomnili nismo na posojila. Ko nam je to obnašanje prišlo vrh glave, smo ji prijazno obrazložili, da ji denarja ne moremo posojati. Da ne bo pomote, ni nikakršna ubožica, ampak stalno zapravlja za naročila po raznih katalogih… Nato se je začelo nagajanje. Prej je soseda zmeraj vprašala, če lahko pride na našo,stran pristriči svoje rastline, pa prosila, če kaj visokega pristriže moj mož, sedaj hodi sem takrat, ko nas ni in očitno nalašč pušča suho vejevje. Zadnjič sem dobila celo popleto na delu, kjer je trava, sosedi pa je razlagala, da ne pokosimo dovolj dobro. Ne pozdravlja. Ob cesti imamo vsi postavljene kontejnerje za mešane odpadke – vsak teden se nam nabere smeti za manjšo torbico, ki je vedno skrbno zavezana, da ven ne smrdi. Naš kontejner stoji zraven njene mreže, a se je ne dotika, za njim na njeni strani pa je velik grm tako, da kontejnerja s svoje strani niti ne vidi. Nenadoma jo je začel očitno motiti, saj sem danes dobila pokrov kontejnerja natančno potresen s pantakanom, s katerim sicer potresa vrtnice. Na svoj travnik na mesto najbliže oknom naših spalnic pa je postavila odganjalnik za voluharje, ki celo noč ropota. Naj povem, da smo zelo malo doma, saj so,otroci,drugje na šolanju, midva z možem pa odsotna zaradi posla. A ko pridemo, opreza za nami, ne pozdravlja in za vsak gib poroča drugi sosedi, ki je v vasi znana kot zdraharica… Kako bi vi reševali probleme z njo?

Jaz jih ne bi. Ti imaš svoje življenje in svojo parcelo. Povej ji svoje pa živi naprej. NE sekiraj se kaj govori okoli zaradi tebe. Preveč si bila ustrežljiva,moraš bit bolj gajstna. Pa možu povej da naj on rešuje težave z njo. Mislim da bo hitro konec,

če prav razumem, je meja jasna, zid in mreža. torej kar njenega zraste na vašo stran – škarje v roke in ti poreži, nima ona kaj hodit čez.
z njo pa se ukvarjajte preveč in imejte še naprej distanco. kaj govori po vasi – pa koga še to briga?

-tudi jaz sem mnenja da kar se govoric tiče – skozi eno uho noter skozi drugo ven
-na tvojo parcelo nima kaj hodit, kar sega v tvoj zračni prostor lahko ti porežeš
-pa ne bi bila več preveč prijazna do nje, ampak bolj uradna, diplomatska
ženska ima preveč cajta …

Hvala za nasvete. Z bolj “uradnim” obnašanjem smo že začeli, a zaenkrat še ne zaleže. Očitno ji res preveč časa ostaja… Želim vam boljše sosede! :))))

V bližini naše hiše je sosed, ki ima zelo razmetano vso šaro po svoji parceli. Ta sega prav pred našo hišo, da deluje tako, kot, da imamo mi vse razmetano. Poleg tega zapira pot z raznimi kmetijskimi pripomočki, vozi teik ob naši hiši, opravlja različna hudobna dejanja in raznorazne verbalne hudobije.
To nas zelo moti, toda vedno govori, češ, da smo mi tisti, ki njega oviramo pri njegovih dejavnostih.
Težko, težko je živeti s takim sosedom.

New Report

Close