Najdi forum

Spoštovani,

Pogosto se mi dogaja, da naenkrat pomislim na to, da mi bo slabo….v glavi se začne rolat cel film…doživela bom srčni infarkt ali kap…..padla bom v nezavest….
Nato se začnejo telesni znaki, oz. težave; srce mi začne razbijati, čutim mtavljince nekje v stopalih, ki sedvigujejo proti gor, mravljinci v glavi, težko dihanje.
Takrat ne vem več, kaj je vzrok, kaj pa posledica, edino o čem lahko razmišljam je kaj zdaj…nič…umrla bom.Kasneje se sicer umirim in je nakaj časa v redu, pol pa ponovno. Rada bi vas vprašala, kako si lahko sama pomagam, ali si lahko?
Zdravnik mi je dal Ansilan, 5mg, ki mi včasih (subjektivno) povzroči še večje težave…vrtoglavica, slabost v želodcu…..
Bojim se, da bom totalno “odpovedala”……
Stara sem 40, kar nekaj stresnih situacij doživljam, ampak podobne težave sem imela tudi kot študentka.
Hvala za “poslušanje”, lep pozdrav…

Spoštovana Daša,
to, kar doživljate, uvrščamo v področje anksioznosti in paničnih stanj, ki so subjektivno skrajno neprijetna, čeprav objektivno življenjsko neogrožojoča.Zdravljenje je uspešno v več kot 80%, čeprav so možne poznejše ponovitve.Priporočilo Svetovne zdravstvene organizacije za izbor terapije sem opisal prav danes v odgovoru Jakobi.

New Report

Close