Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Soor ali bakterijsko?

Soor ali bakterijsko?

Pozdravljeni.

Imam 4,5 mesecev staro hčerkico in dojenje je iz meseca v mesec bolj boleče. Kljub nastavkom. Ne čisto vsako dojenje, ampak 7 od 10 recimo tako boli, da se mi skoraj zmeša.

Dojke se mi občasno mašijo (boleča bula ki z dojenjem izgine), občasno špikajo ali pečejo in občasno srbijo. Na bradavici sem nekajkrat opazila bel flek, kot je tale https://www.maminsvijet.hr/wp-content/uploads/2019/07/soor-na-bradavicama-slika.jpg ali postane občasno bledikava, podobno temu https://superbeba.com/wp-content/uploads/2015/01/images_skolica-dojenja_bela_bradavica.jpg.

Včeraj sem bila pri pediatrinji in je rekla, da deklica v ustih nima ničesar, a sva vseeno dobili daktarin gel, omenila pa je, da gre morda za vnetje dojke in da pri svoji zdravnici dobim antibiotik.

Ker ne poznam nobene, ki bi zaradi dojenja morala jemati antibiotik (razen zaradi mastitisa, kar pa mislim da tu ni problem), sem skoraj prepričana, da gre za glivično zadevo. Kaj vi menite? Poskusim s tem ali grem po antibiotik?

Uporabo daktarina je napisala le 4x oralno za deklico, ampak a je to res potrebno? Ali naj le -kako in kdaj sploh naj – mažem samo bradavice, da bi poskusila, če bo kaj pomagalo?

Dojenje je včasih tako boleče, da jo na silo prekinem in se dobesedno zjočem od bolečine in tudi posledično jeze. Iz dojenja v dojenje sem frustrirana in napeta, namesto, da bi s hčero uživala.

Hvala za kakršno koli pomoč.

Pojdite k izbranemu zdravniku, da se pojasni, za kaj gre.
Dojenček ima v ustih lahko soor (zdravimo z Daktarinom), izjemno redko druge kužne bolezni (virusne, ki povzročajo spremembe na ustni sluznici), bakterijskega vnetja izključno ustne votline pa še nisem videla.
Torej odgovor bo po vašem pregledu.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close