Najdi forum

Šolanje otroka z Aspergerjevim sindromom

Spoštovani!

Prosim za pomoč. Iščem namreč seznam osnovnih šol v Sloveniji, kjer so učitelji usposobljeni za vzgojo in izobraževanje otrok z Aspergerjevim sindromom.

Vnaprej najlepša hvala

Lep pozdrav

Darja Lučka

Darja,

žal ne vem, če tak seznam sploh obstaja. Kolikor vem, se učitelji izboražujjeo sproti.
Lahko pa vprašanje postavite tudi na http://www.avtizem.org/novice_podrobno.asp?str=24&id=349

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Petra,

Hvala za odgovor. Povprašala sem že na centru za avtizem, pa nisem dobila odgovora, na institutu za avtizem pa ne vejo. Zanima me, če se že na kateri šoli izobražujejo v tej smeri oz. imajo že z otroci s to boleznijo izkušnje. Kraj ni pomemben.

Lep pozdrav,

Darja

Darja,

tu in tam na različnih seminarjih srečam učitelje, defektologe, vzgojitelje iz različnih šol, ampak po – pravici povedano – nikoli nisem bila pozorna iz katere šole so.
Moogče pa se bo oglasil, kakšen starš z izkušnjami.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Lep pozdrav!

Sama vem le za maribosrko regijo, kjer je izobraževanje mogoče na Centru za sluh in govor, vendar pa ne vem kaki so pogoji. Najboljše, da se obrnete na njihovo psihologinjo. Zdi pa se mi, da se otrok Z Aspergerjevim sindromom lahko vključi tudi v redne šole z dodatno pomočjo. Slednje je pa verjetno odvisno od težav, ki jih ima in prilagoditev, ki jih potrebuje.

Upam, da sem kaj pomagala,

Asja

Tudi Ljubljanski in portoroški center sprejemate avtiste.

New Report

Close