Prosim za mnenje in sicer:
– v povprečju imam nizek pritisk, starost 42, kg 72
– intenzivno vadim 3-4x/teden (tek, VIIT – vodeno, fitnes…)
– izkušnje: ko sem si pred leti manj solila (po smernicah splošne medicine, da si preveč solimo) – se mi je stalno vrtelo – rešitev sem našla v tem, da si hrano zdaj bolje posolim – in se posledično super počutim.
– rada pijem mineralno vodo (Radensko, Tempelj… )
Izkušeni priporočajo t.im. izotonične napitke, za katere ne vem zakaj bi jih jaz kupovala.
Npr. cedevita (če ji dodam še ščep soli) – se mi itak zdi sam barva in cuker
Izostar … je dost bolj ok … sam se mi zdi predrag, ker hitro poide (potem ga pije cela družina – tudi športno dejavna).. da ne govorim: kako d’nar (na splošno) hitro poide 🙁
in še: da si želim ostajat na prehrani/pijači, ki je čimbližje originalnemu izvoru iz “narave” – če me kdo razume :/
Razmišljam:
Ali je spodbujanje izotoničnih napitkov res potrebno?
Ali se lahko ob raznoliki prehrani napolnim z telesu potrebnimi snovmi – tako, da si telesa ne izpiram?
Ali je moje dobro počutje znak, da (zase) delam pravilno? Ker ko me je znanka videla kolko sem si solila obrok – mi je rekla “uboge tvoje ledvice” – itak sem dala pred leti pregledat ledvice in so ok.
vesela bom kakršnega koli mnenja – hvala v naprej in lep dan želim! D 🙂
aja in še:
ali bi z rednim pitjem izotoničnega napitka vase vnesla manj kalorij kot jih sicer z običajnimi obroki?
Vem, da je to “neumno vprašanje” – ker itak nihče ne ve kolko jaz pojem :S
gre za to, da sem tudi jedec z očmi in se bojim, da ko npr. porabim cca 1000 kcal med vadbo – med to vadbo vase vnašam sladkorje iz izot.napitkov in še kaj (voda pa nima kalorij) … potem je poraba kcal manjša – domov pridem in … “naval na hladilnik” … no, sej se poskušam držat nazaj … bolj/manj uspešno … skratka: na koncu bom pa samo dodajala kg-je – ali pač ne …
kakšne so vaše izkušnje?
Hvala 🙂
Sam dodajam izotonične napitke (kvalitetne -cedevita ni izotonični napitek- izostar ni kvaliteten…) samo ob daljših in intenzivnejših treningih. Moja izkušnja je, da če poskrbim, da jem kvalitetne obroke z dovolj hranili se mi telo regenerira zelo hitro… Nimam tudi težav s pritiskom, krči, energijo, maščobo…
Saj če logično pomisliš… če v telesu vse “štima” potem ni potrebe po nizkem ali visokem pritisku, ampak imaš normalnega, ni normalno da imaš krče ali preveč maščobe… normalno je, da se počutiš super in da tako tudi zgledaš. 🙂