sojin/rižev jogurt
tisti ki bi ga delali doma pa ste skeptični kot sem, bila jaz, če bo sploh uspel, brez skrbi.
z sojinim mlekom uspe, z riževim pa bomo poskusili drugič.
jaz sem dala slab liter sojinega mleka v posodo za avtomat za jogurt, dodala cca.200g, morda več, sojinega jogurta, premešala in vklopila mašino. po nekje 8 urah je bil narejen. za čez noč sme ga dala v hladilnik, počival bi naj na hladnem vsaj uro, preden ga postrežeš. jogurt je sicer brez značilnega kiselkastega okusa, kot je to sicer pri navadnem jogurtu iz KM, in je neke vrste gostote kot kislo mleko, ko ga streseš ali zmiksaš z palčinim, je za spit. če z paličnim zraven še zmiksaš sadje, npr.banano, je okus …..mmmmmmmm. zdrži menda kak teden, ma ne pri nas. a, ja sadje dodajaj sproti, preden ga postrežeš.