Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija sojin/rižev jogurt

sojin/rižev jogurt

tisti ki bi ga delali doma pa ste skeptični kot sem, bila jaz, če bo sploh uspel, brez skrbi.

z sojinim mlekom uspe, z riževim pa bomo poskusili drugič.

jaz sem dala slab liter sojinega mleka v posodo za avtomat za jogurt, dodala cca.200g, morda več, sojinega jogurta, premešala in vklopila mašino. po nekje 8 urah je bil narejen. za čez noč sme ga dala v hladilnik, počival bi naj na hladnem vsaj uro, preden ga postrežeš. jogurt je sicer brez značilnega kiselkastega okusa, kot je to sicer pri navadnem jogurtu iz KM, in je neke vrste gostote kot kislo mleko, ko ga streseš ali zmiksaš z palčinim, je za spit. če z paličnim zraven še zmiksaš sadje, npr.banano, je okus …..mmmmmmmm. zdrži menda kak teden, ma ne pri nas. a, ja sadje dodajaj sproti, preden ga postrežeš.

Zdravo!

A ste probali tudi z riževim mlekom?

ne še, sem imela sojiniega mleka preveč na zalogi. ko bom javim kako se je obneslo.

z riževim mlekom ne gre. se ne zgosti. morda če bi dala kulture kako drugače zravne kot z jogurtom, ma ne vem. vse ostane tekoče, diši sicer ja, morda bi bilo za pit zako da zraven zmiksaš sadje, ne vem.za sedja imam vs skupaj še v hladilniku

New Report

Close