Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija SOJIN KRUH

SOJIN KRUH

Pozdravljeni,

zaradi alergiji na pšenico, vas prosim, če mi lahko kdo, da recept zakruh iz soje.

Ali mogoče kdo ve kje se ga da kupiti, v LJ.

Imam namreč težeave z prebavljanjem žit oz. žitnih izdelkov, škroba in podobnega. Nimam dovolj encima, za to prebaljanje (glukagena in izulina)

Prosim za pomoč,

Tina

HVALA!!!

ALI NE SMETE UŽIVATI NOBENEGA DRUGEGA ŽITA (AJDA, OVES,?)

Pozdravljeni,

da lahko še ajdo, koruzo, proso (pa ne vem če obstaja prosena moka)??

Ali mogoče veste kdo peče sojine kruhe ali stručke

hvala

tina

jaz moji hčerki pečem ajdov kruh, ajdove palačinke in ajdov biskvit. same sojine piškoteke ali kruh boste težko našli, ker se sojina moka ne veže dobro in se ponavadi meša z drugimi mokami. da se pa ajdova moka bolje veže, pa se doda rastlinska moka, ki se imenuje tapioka ali pa ovseni kosmiči. če hočete recept za kruh, palačinke,.. samo povejte.

še to, v DM imajo proseno kašico-to je kot rižolino ali čokolino in tudi to lahko uporabite za zgostitev

Jaz bi tudi prosila za vas recept za ajdov kruh, biskvit in palacinke.
Hvala,
LP Barb

tudi jaz bi rada recepte…

Pozdravljena zs,

ja jaz bi vas lepo prosila, če mi daste recepte( kruh, palačimke, biskvit), bom ga kar doma pekla. Vem da se težko dobi samo sojin kruh, ker je malce problematična moka. Ali mi lahko poveste, kje se dobi tapioka (upama da sem napisala pravilno)

Hvala za vaš odgovor. Lep pozdrav

Tina

čez vikend se bom spravil v akcijo in dala recepte na kup, pa vam v ponedeljek vse posredujem.

Zs

HVALA IN LEP VIKEND TI ŽELIM

Tina

AJDOV KRUH: 400 g ajdove moke,
50g ovsenih kosmičev (izgledjo in pakirani so kot čokolino),
50g ovesnih kosmičev-grobih (takih za v jogurt),
1 1/2 žlička soli
1/2 kocke kvasa
1 žlička sladkorja
cca 4 dcl tople vode
to vse zmešate-masa je bolj mokra, lepljiva. Testo naj počiva 1/2 ure, nato ga še enkrat premešajte in dajte v namaščen model. peče naj se na 180 cca 40 minut.

AJDOVE PALAČINKE
razmerje 1:3 ajdova moka : voda/dovoljeno mleko
najbolje je da zmes vsaj 1 uro počiva v hladilniku, da ajda “popije” vodo

Če imate problem samo z uživanjem pšenične moke, lahko kupite nadomestek pšenične moke in potem iz te delate kruh, peciva,… v kombinaciji z moko drugih žit. Jaz večino stvati delam “od oka”, ker se vsaka moka drugače veže. V glavnem, uporabljate navadne recepte, s tem da pač uporabljate dovoljeno moko.

Hvala!
LP Barb

New Report

Close