Soja
Pozdravljeni, imam 5 mesečno hčerko, katera je bila zaradi hematehezij testirana za alergijo na KML in jajca.Krvni izvidi IgE in kožni alergo testi so bili negativni. Zdaj čakamo še obremenitvene teste, da ovržejo sum na alergijo. Ker polno dojim sem na strogi dieti brez jajc in mleka ter mlečnih izdelkov. Zanima me, če lahko občasno uživam sojine izdelke, glede na to, da je soja zelo alergena!
pri alergikih se tudi soja odsvetuje, ker lahko organizem razvije alergijo tudi na njo. kako bi bilo če jo uživaš ti kot doječa mama, težko rečem, ker je sama nisem uživala, dokler je ni lahko tudi moja hčerka. v petem letu, ko je začela zavračat pregomin sem ji začela postopno uvajat sojino mleko, v prehrano. kasneje so nam sicer predpisali allernovo, vendar je po njej bruhala, enako tudi po pregominu, zato smo sedaj pristali na sojinih napitkih in jogurtih. šele zadnje pol leta, je začela z užitkom uživati sojine napitke, trenutno težav zaradi soje še nima, vendar pa so me opozorili da se lahko alergija razvije kadar koli, zato sem še vedno pozorna glede znakov. stari smo 7 let.
sama poskusi raje z riževim mlekom in sladoledom, dobiš pa tudi ovseno mleko. (oz. vse to niso mleka, so napitki).