Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Kako preživeti z narcisi? Sodni izvedenec klinične psihologije

Sodni izvedenec klinične psihologije

Zanima me, če je kdo zaradi dolgoletnega družinskega nasilja bil kot žrtev poslana na oceno kakšne posledice ima k sodnemu izvedencu kliničnemu psihologu in kako ta pregled traja.

To je bolj stvar postopka na sodišču ( npr, za dodelitev otrok) kjer se sodnik odloči, kakšen izvedenec je potreben za kakšno dokazaovanje.

Sama bi, če bi kaj takega potrebovala šla k kakšnemu terpevtu in bi potem dovolila njegovo pričanje. Amapk tukaj nisem strokovnjak, morda bo kdo , ki te postopke bolj pozna povedal kaj več.

GittaAna

GittaAna

Tukaj gre za družinsko nasilje nad zakoncem in se bodo ocenjevali kakšne posledice je imela žrtev zaradi dolgoletnega nasilja.

Nama ga je sodišče določilo, da bi se določila kolučina stikov nad otroci s strani nasilneža. Oba sva reševala psiho teste, tudi otroci so jih reševali. Klinični psiholog je bil po mojem mnenju pristranski in to do nasilneža, ampak so psiho testi pokazali, da oni ni čisto vredu. Tako imam pisni dokaz, da je z menoj in otroci vse vredu, s tem mislim, da mi nismo nori in si ne domišljamo. Do zdej mi je okolica vedno dajala na znanje, da si izmišljujem in sem preveč občutljiva. Na uzven je izgledalo perfektno, med štiri stenami smo imeli notrenjega ubijalca naših osebnosti. Če nam sodišče ne bi določilo sodnega izvedenca s področja psihologije nikoli ne bi pristal na psiho teste, ker njemu nič ne manjka, vsi drugi smonori.

Zen5 – kakšni testi pa to so ?

Pole s večjimi možnimi odgovori. Odgovoriš na vprašanja, kako odreagiraš v dočenih situacijah. Vprašanja se ponavljajo in temelju tega ugotovijo, kakšno je tvoje psihično stanje. Vprašanj se ne spomnim več. Mislim, da je podobno kot npr. Kako se pučutiš, ko misliš da boš ujela zeleno luč na semaforju pa se rdeča prižge. Obkrožiš eno od ponujenih možnosti, katera te najbolj opisuje v takšni situaciji ( vzkipljiva, kolerična, flegma, besna, žalostna, v strahu….).

Zen5 hvala za odgovor.

New Report

Close