socialna služba na OI?
Pozdravljeni
Zanim me, ča v okviru OI v Lj. obstaja kaka socialna služba, na katero se lahko svojci obrnejo? Gre za to, da se je mami dobesedno čez noč stanje tako poslabšalo, da je povsem nepokretna. Trenutno je v bolnici, ko bo odpuščena, pa sami za njo žal ne bomo mogli več skrbeti, predvsem v smislu osebne nege.
Oddali smo vloge v 50 domov za ostarele – nikjer ni prostora. Žal drugega izhoda ne vidimo, čeprav se mi trga srce ob tem, da bom morala dati mamo v dom… :(((
Dokler se kje le ne najde mesto zanjo, pa bomo doma rabili pomoč pri osebni negi mame. Malo sem že klicala naokoli po socialnih servisih, pa nekako ne morejo zagotoviti 3x na dan človeka, ki bi jo hodil previjat, umivat… In sem pomislila, da bi me morda socialna delavka (če ta obstaja) usmerila na kak naslov.
Včasih vem, da so socialne službe pomagale tudi pri iskanju doma. Se bojim, da tega ni več…
Hvala za pomoč. In seveda tudi za morebitno idejo, kam se še lahko obrnem. Smo iz Ljubljane.
Kinka, nujno se obrni na onkologa, ki zdravi mamo in naj te poveže naprej. Kot je meni znano, seveda obstaja na OI tudi socialna delavka. V tujini je socialna delavka po potrebi del tima, ki zdravi bolnika. In če se ne motim, je tako tudi na OI.
Svetujem ti tudi , da se obrneš na društvo HOSPIC. Tam se lahko dogovoriš tudi za pomoč, kot jo potrebujete sedaj, ko bo mama prišla domov. Poveži se z njimi. So res zelo prijazni, dobri in tudi čuteči, zato imajo ljudje odlične izkušnje z njimi. http://www.drustvo-hospic.si/htm/index2.htm
Hkrati pa obstaja na straneh Med.Over.Net forum Paliativna oskrba, kjer svetuej dr. Urška Lunder, ki se ukvarja s to problematiko. Tudi njej piši na forum. Zagotovo ti bo dala odlične napotke.
Želim ti veliko moči, energije in čim več preživetega časa z mamo.
Pozdravčke!