socialna fobijo
Pozdrvljeni!
Imam eno veliko težavo, in sicer že več let imam težave z socialno fobijo v zame najhujši možni obliki. Kot študent sem že bil pri vas! Predpisali ste mi tablete (sedaj ne vem katere).. jemal sem jih 2-3 mesece… pa ni bilo nobenega pozitivnega učinka… hodil sem tudi na skupne terapije, ki so mi stvar samo otežile, tako, da sem po nekaj tednih odnehal. Priznam, da sem takrat tudi še užival marihuano, sedaj sem prenehal in že dalj časa ne kadim,,, stanje pa tudi v obdobju kajenja ni bilo nič boljše.
Moje težave so sledeče,, prekomirno potenje že ob misli, da bom nekoga srečal…. zardevanje,,, nezmožnost komunikacije s neznanci…. in še bi lahko našteval…
Največji problem mi predstavlja potenje in zardevanje… sploh sedaj v tej vročini… ko so madeži od potenja ogromni,, preizkusil sem že ogromno deostikov, pa so vsi neučinkoviti… kaj mi je storiti, tega potenja in vsega skupej ne morem več prenašati,, vse skupaj pa postaja še slabše, ker me v službi vsi gledajo čudno in si mislijo ne vem kaj,, vsi v majicah, jz pa oblečen , da se ne vidijo moje težave, stanje postaja dejansko nevzdržno. Kaj naj storim. Ko je kakšna zabava sploh ne morem govoriti, zdi se mi kot, da sem “čudak” brez idej in vsega,,, vsi me zato še bolj ogovarjajo, jaz pa samo zardevam in se še bolj potim…. enostavno me že zadeva jezi , ker ne najdem izhoda razen v….
Problem je tudi z starši…. človeku ne morem niti pogledati v oči, niti očetu ne… vse mi je odveč… nič se ne upam reči itd.
Hotel sem obiskati splošnega zdrvanika, pa mi niti za to ne uspe zbrati dovolj poguma… Kaj naj mu rečem, mu bo zadeva in moje težave jasne.
Zanima me sledeče in sicer ali obstaja kakšno zdtravilo, ki bi to potenje (po celem telesu) zaustavilo…. Kako se imenuje.
Kaj pa zdravilo nasploh za socialno fobijo, ki bi mi jo predpisal splošni zdravnik…. karkoli prosim.
Za vaše potrpljenje ob tem pisanju se vam prav lepo zahvaljujem. Svetujte mi tudi kam naj se obrnem, če bom sploh zbral pogum.
lp
Spošovani Sram2,
sredstvo ,ki bi vam preprečilo potenje po celem telesu, bi vas lahko pomembno zdravstveno ogrozilo, za “ključne predele” pazduhe ipd pa bodo poskrbeli dermatologi.Žal socialne fobije ni mogoče zdraviti brez aktivnega sodelovanja klienta, kar gre najbolje v psihiterapevtski skupini, vendar je treba sodelovati DOVOLJ DOLGO.Oglasite se spet.!