Najdi forum

sobne vzpenjalke

Pozdravljeni,
še eno vprašanje bi imela: v stanovanju v bloku (torej pozimi centralna kurjava) bi rada vzgojila vzpenjalko, in sicer kakšno neobčutljivo in nezahtevno, pa da bi po možnosti imela rumene cvetove ali liste. Saj vem, da sem zelo zahtevna, a ker vas je toliko, se bo sigurno našel kdo….ste že slišali za vzpenjalko “Hoya?” Kaj veste o tej rastlini? Za konec pa: kje je v Sloveniji kakšen center, kjer imajo vzpenjalke?? Hvala za vse odgovore,

Živjo,
hoje so kar pogoste sobne rastline in precej nezahtevne za nego, potrebujejo kolikor toliko svetel prostor, oporo. Jaz imam eno belo cvetočo. V veliki večini (vsaj te, dostopne praktično v vsakem večjem vrtnem centru) belo cvetijo (lepi,veliki kobulasti cvetovi). Kar povprašaj v kaki trgovini, ti bodo gotovo znali svetovati. LP

Obstaja še vzpenjalka Syndapsus v zeleni in rumenozeleni različici. Ne cveti, zelo nezahtevna.Pol maš še Hedero ali bršlan po naše k je mal bol zahteven.Pri hoji je problem samo to k se mi zdi da ful počasi raste, pa še srečo moraš met , da ti zacveti, ne cvetijo vse. Povprašaj po cvetičarnah, večinoma jih držijo.LP

Živjo, sem dobila vtis (pri meni), da hoje zelo hitro rastejo. Pri sorodnikih jo imajo pa po celi steni 2 x 2,5 m, ogromno (ampak mislim, da je stara že več kot 10 let), tako hitro kot kak klematis pa seveda ne raste. LP

New Report

Close