Snoozeroom
Pozdravljeni!
Selimo se v novo stanovanje in bi rada sinčkovo sobo vsaj deloma spremenila v “snoozeroom”.
Na internetu sem našla veliko materiala, ki pa je zelo drag. Zanima me ali kdo pozna v Sloveniji kakšnega prodajalca, ki bi prodajal pripomočke za snooze room.
Prav tako bi potrebovala kakšen nasvet spec.pedagoga (ki pozna te snoozroome in otroke s PP), da mi svetuje kaj je tisto, kar bi bilo dobro za našega otročka.
Hvala, Natalija
Jaz sjme na praksi videla sobo snoezelen in sem bla zlo navdušena. Je pa treba paziti, saj te sobe niso primerne za vse otroke, saj recimo nekaterim sprožijo tisti svetlobni efekti epileptične napade, zato morate biti pazljivi. V Malem domu v Šiški pa imajo “maternico”-to je podobno sobi snoezelen in je tudi zelo fajn stvar za otroke s pp. Morda bo najbolje, d apokličete v CEnter Dolfke Boštjančič na Ig, kjer se s tem zelo ukvarjajo(telefon: 014202600) in povprašate tamkajnšnje specialne pedagoginje, kje bi lahko kupili tovrstno opremo.
Še ena povezava za opremo: http://www.ortosana.si/si/ponudba/snoezelen/27/
Natalija,
veliko zavodov in šol s prilagojenim programom ima multisenzorne sobe ali snoozeroome. Oprema je – res – draga, v Sloveniji je že kar nekaj dobaviteljev teh pripomočkov (že omenjena ortosana, pa Expert). Pomembno pa je, da se z nekom, ki snoozerroom dobro pozna, posvetujete (ker vsi pripomočki niso primerni za vse otroke, pomembno pa je tudi, kaj vaš otrok potrebuje) in da vam tudi pokaže, kako se pripomočki lahko uporabljajo.
Eden od osnovnih pripomočkov bo zagotovo vodna postelja.
Je morda kdo že opremil otrokovo sobico na ta način? Razmišljmo da bi vsaj kakšen del imeli tudi pri nas. Morda kdo ve kje bi se dalo stvari dobiti po bolj zmernih cenah? In kaj sploh imate- vodno posteljo, diaprojektorje, svetleča vlakna, lučke,… Vem npr. da se da kupiti te lučke tudi v merkurju, nisem pa sigurna da so ok.
Hvala za kakršen koli nasvet, namig.