Najdi forum

smučarska oblačila

Živio!

Bliža se zima in sneg….letošnjo zimo bom aktivna na smučkah, pa me zanima, kakšna oblačila nosite pri smučanju. Svoje zadeve sem prenosila, lani sem nabavila nove smuči (carving), letos kupujem še oblačila. Pa me zanima, kaj bolj predlagate:
1. smučarski kombinezon
2. jakno in hlače
Bolj se nagibam varianti 2. Pa me zanima, če mi lahko svetujete, kakšen naj bo material, kakšna dolžina, funkcije…In seveda firma oblačila in kje lahko to kupim (pri nas, v bližnji Avstriji ali Italiji). Imate kaj pojma, koliko te reči stanejo, kje bi bil možen kak ugoden nakup…
Skratka kakršnikoli nasveti na temo smučarske jakne in hlač so več kot dobrodošli.
Hvala vnaprej.

Vsem veselim smučarjem lep pozdrav!
Nika

hoj, sam sem prezivel mnogo lepih dni, tednov,… v gorah pozimi (alpinist, turni smucar,…) in prav cudi me kako nekateri se vedno prisegajo na kombinezone.

obleci se v vec plasteh. spodaj kaksen polartec 100 v obliki pulija, gor jakno polartec 200/300 povrhu pa kaksno vetrovko. glede na to da se na urejenih smuciscih prevazas s sedeznico v mrzlih in vetrovnih dnevih se vedno najbolj zaleze kar puhovka. ne kakrsna koli ki med smucanjem samo moti, kupi kaksnen The north face, Marmot, Patagonia (nima puhovk ima pa odlicne sinteticne “bunde”)

ne pozabi na dvoje rokavice in v res mrzlih dneh podkape, nekateri se smejejo ampak sem ze dozivel mehurje po obrazu zaradi mraza, zato si zapomni; ni mode za eskime(!!)

pojdi v kaksno specializirano alpinisticno trgovino in povprasaj prodajalca. tisti tam se ponavadi precej spoznajo na zadeve (sam prisegam na annapurno;)

Guinness ti je priporocal najboljse, Patagonia ipd., uf, ampak placala bos za tole. Ce ti financminister dopusca, se drzi njegovega nasveta. Sama izbiram med nekoliko cenejsimi, prisegam predvsem na funkcionalnost: obvezno dvodelno, flis puli (kot je ze priporocil Guinness) in kaj preko – odvisno od temperatur; hlace pa, glavno, da ne premocijo, da “dihajo”, temperaturo pa “reguliram” z debelino legic pod njimi.

New Report

Close