Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija “smrčanje”/ zadrževanje sape

“smrčanje”/ zadrževanje sape

Pozdravljeni!

Stara sem 20 let in pred kakim letom in pol sem začela “smrčati”. Zakaj v navednicah? Zato, ker ne gre za pravo smrčanje, ampak za zadrževanje sape med spanjem… ko zrak počasi izpuščam, se sliši kot nekakšno renčanje, piskanje oz. nekaj podobnega. Na začetku je bilo renčanje tišje, v zadnjem času pa se jakost stopnjuje. Zjutraj se zbujam z razdraženim, bolečim grlom, včasih sem tudi hripava. Skrbi me, ker si nočem uničiti glasu(študiram solopetje in na tej točki bi rada omenila, da imam tudi pri petju v zadnjem času težave z napetostjo v grlu), pa tudi za okolico je izjemno moteče.
Renčanje sem že skušala omiliti z različnimi vzglavniki, spanjem brez vzglavnika… vendar brez uspeha.

Je možno, da je vse to samo v glavi? Nekajkrat sem se namreč že zalotila, ko zadržujem sapo tudi v budnem stanju… samo problem je v tem, da se med spanjem pač ne morem kontrolirati. 🙁

Zanima me, ali je mogoče mojo težavo na kakšen način odpraviti.

Najlepša hvala za odgovor!

Lp, Mateja

No pravzaprav si težko predstavlajm kaj počnete ponoči .. smrčite res ne in tudi pravih zastojev dihanja nimate, ker so to lahko dogaja le ob vdihu.

Mogoče imate kar prav, da gre za živčno napetost. In če to veste, poznate tudi rešitev – sprostite se, raščistite probleme, ki jih imate! Ne bojte se za glas, glasilk s tem ne morete poškodovati.

LP, IF

New Report

Close