Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Smrcanje in spadnje v sedecem polozaju

Smrcanje in spadnje v sedecem polozaju

Pozdravljeni,

Upam, da sem se obrnila na prav forum. Ce nisem, me prosim preusmerite.

Moj partner obupno smrci. Vmes med smrcanjem ima redne presledke v dihanju in zato tudi spi nemirno in je vedno bolj utrujen. Zadnji mesec pa opazam, da se med spanjem dvigne ali do sedecega polozaja ali pa samo roko nasloni tako, da ima dvignjeno glavo in spi naprej. Tega se ne zaveda, ker se zjutraj ne spomni. Deloma krivi zato sina, ki se obcasno spi pri nama, ker naj bi ga brcal, deloma pa svojo prekomerno tezo. Verjetno je res, da imata oba faktorja doprineseta k simptomom, ampak mene res srkbi, da ni nekaj narobe z njim, ker spi v sede vsako noc ne glede na okoliscine.

Zanima me, ali gre res samo za smrcanje in se da bolj malo pomagat? K zdravniku noce, ker pravi, da mu tako ali tako ne bo mogel prav veliko pomagat. Mene pa res skrbi zanj.

Spoštovani!

Kot prvo, recite mu, da ni sin kriv.

Ima motnje spanja, ki gre s mrčanjem in lahko tudi z zastojem dihanja (sleep apnea sindrom). Ulogo ima tudi teža ter neredko zožen nos, veliki mandeljni. Priporočam, da gre na pregled v ambulanto za motnje spanja, kjer potem vidijo kaj se da narediti.

LP IB.

New Report

Close