Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Smrčanje-čeljust

Smrčanje-čeljust

Pozdravljeni!

Stara sem 17 let in pred dvemi tedni sem neznansko začela smrčati. Na to so me opozorili domači, ki ne morejo več prenašati mojega smrčanje, ker je zelo moteče.

Pravijo da ponoči lovim sapo in da se bojijo da ne bom prenehala dihati. Dozdeva se nam da ni vzrok v nebu, jeziku ali nosni votlini, namreč v čeljusti. Če imam usta zaprta ne smrčim in imam normalno prehodn nos. Če pa imam usta odprta smrčim. Problem je v tem da ponoči ne morm imeti zaprtih ust. Čeljustne mišice se mi zgleda preveč sprostijo in imam usta odprta. Svojega smrčanja tudi ne slišim. Sdaj že dva tedna spim z zavezano ruto okoli glave, vendar se stanje ne izboljša (ruta leze z glave). Problem vidim samo v čeljusti, ker če mi nekdo usta drži skupaj potem ne smrčim in normalno diham skozi nos.

Sama sem zelo zaskrbljena glede mojega problema, ker je zelo moteče. Tudi zaradi dihanja ponoči se bojim, da nimam slučajno neenakomernega srčnega utripa.

Prosim da mi pomagate in svetujete kaj naj storim. Ali obstajajo kakšni prpomočki za moje težave? Ali naj se oglasim pri zdravniku za pregled pri otoralingorogu?

Vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor.

l.p. Manja

Pozdravljeni ….

Njaprej vam pošiljam link ki vam lahko pove nekaj več o vaših težavah v zvezi z smrčanjem oziroma zastoji dihanja.Kar pa bi vas po prebranem še zanimalo lahko izveste v neposrednem pregledu pri specialistu spodaj podajam tudi za njega link…….

V svojem profilu vam predstavlja tudi napotke kjer ga lahko kontaktirate ali se naročite na preiskavo……

Lp Tomaž

New Report

Close