Smem dati kislo smetano ?
Moj malček je star malo več kot 6-mesecev,pa sem mu v pire krompirček že vmešala sladko smetano in tudi kislo smetano,pa mu ni bilo nič.Lahko ti povem tudi to,da sem mu že začela dajati sadni jogurt za otročke,pa ni imel nobenih prebavnih težav.Pa še to moj malček je imel zelo veliko krčkov in sem bila vsa prestrašena kako se bo odzival na nove okuse hrane in hvalabogu nima nobenih težav razen z bananco ki mu povzroča rahle krčke,zato se ji izogibam na daleč!!
Mislim da mu lahko brez problemov malo vmešaš notri.Sicer boš pa sama videla kakšen bo njegov odziv!!!
Mi smo še pri 5-ih mesecih imeli težave z adaptiranim mlekom, pri 6- ih mesecih pa je že jedla kislo smetano v pireju. probaj, pa boš takoj naslednji dan videla, kako kaka. če je blato sluzasto počakaj še malo, drugače pa kar dodajaj kislo smetano. Vsak otrok je razred zase in kar mu danes ne paše, mu bo lahko že čez en teden popolnoma ustrezalo.
Moj sinko je zeeelooo občutljiv glede hrane in kot dojenček (do 5 meseca) je imel hude krče in sum alergije na kravje mleko, tako, da sem mu prvič vmešala kislo smetano v zelenjavo pri cca. 8.mesecu (1 žličko) in ga je po njej napenjalo! nato sem mu jo ponovno dala pri 1 letu in je bilo vse o.k.
Ti poskusi z 1/2- 1 ŽLIČKO in boš videla kaj bo! Poznam veliko mamic, ki so jo začele uporabljati že pri 5ih mesecih in je bilo vse v redu.
Poskusi ,saj so otročki zelo različni.
lp