Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija sluzasto zeleno blato in občasno kri v njem

sluzasto zeleno blato in občasno kri v njem

Imam vrsto vprašanj? Moj malček je star 4 mesece in ima že od 3 tedna sluzasto zeleno blato in občasno kri v njem. Na gastro oddelku pediatrične klinike niso ugotovili ničesar-virusov, bakterij, parazitov ni, kožni in krvni alergo testi negativni. Tako celokupni Ieg kot na jajca in mleko. Kljub temu so me dali na strogo dieto Urtika III, ker dojim. Po dobrem mesecu diete stanje nespremenjeno. Bila sva tudi na bioresonanci v Rogaški, kjer so rekli, da je poleg mleka in jajc alergičen tudi na vso sadje, klor, prah, pršice, vso živalsko dlako in praške. Po petih dneh zdaj še brez sadja, je stanje oz. blato še slabše. Zdaj čakava na datum za alergološko kliniko.
Ima kdo podobne izkušnje, oziroma koliko časa po začetku diete naj bi se stanje izboljšalo?
Je možno, da je kljub dieti še slabše?
Kako zanesljivi so testi bioresonance?
Skratka ne vem več, kaj naj-ima kdo uporaben nasvet?
Hvala

žal pri dojenčkih pogosto kri ne pokaže nič, kožno testiranje pa ne pride v poštev. morda bo v novič kaj pokazalo.

Živjo!

Pri nas je enako. Zeleno sluzasto blato že 3mes. Mali ima pol leta.Res da je prebolel rotavirus, a ga krči in driska še kar navijata. Delali so mu kožne teste za mleko in jajca (to ni res, da jih dojenčkom ne delajo), ki so bili pozitivni. Čakava še izvide krvnih preiskav. Naslednji teden greva še h gastroenterologu. Zdaj sem 14 dni na strogi dieti brez mleka in jajc, pa se mi tudi zdi, da je še slabše. Rita čisto vneta. Groooozno je!
July, vse kar lahko rečem je, da je veliko razlogov za tako blato. Včasih lahko tudi ni noč narobe. Predvsem zaupaj sebi, materinski čut že ve, če je kaj narobe.
Srečno

Ja tašan, men se tudi zdi, da bo na koncu kar samo izzvenelo. Našemu namreč ne kožni ne krvni testi niso pokazali nič, jaz pa vseeno na dieti, po kateri je stanje še slabše.Je pa, kot verjetno čutiš tudi sama, vedno, ko ga previjam, slaba volja. Sicer fant izgleda popolnoma zdrav. razen, da je malce občutljiv na toplo vodo in dobi po nogicah lišajčke, ko ga skopam, tako, da smo kopanje omejili le na enkrat tedensko, sicer ga pa z mlačno samo malo oprham, pa je čisto zadovoljen.
So tebi kaj rekli, koliko časa traja, da se stanje po začetku diete, izboljša?

Živjo!

Ja, meni so rekli, da mora biti po 14 dneh dobro. Ne bolje, ampak čisto dobro. Zdajle smo od gastroenterologa. Odkrili so mu kri v blatu, tako da gremo naslednji teden na gastroskopijo. Za vse njegove težave pa sumijo alergijo na KML in jajca, lahko pa še kaj.
Danes je 16.dan diete in je samo 3x kakal. Mogoče začetek konca???

LP

oprosti Tašan, ker se bom obesila na tvoje besede, samo v prvem postu si napisala da sta na dieti že 14 dni, danes skoraj en teden po tem pa praviš da je danes 16 dan diete. oprosti samo tega ne razumem. in najprej si tarnala da je slabše, sedaj pa kar naekrta boljše. se mi zdi da je precej protislovja tu noter.
in ja nam so rekli da se pric testiranje ne dela pri dojenčkih in majhinih otrocih. nam so prvič pric delali pri 4 letih pa še to zaradi nepojasnjenih težav kljub dieti.
sicer nam pa je kri pokazala v prvem poskusu, pred prvim letom.

Tašan, tud moj je po dobrih dveh tednih diete najprej kakal samo trikrat na dan-prej tudi 6krat. A je to kmalu minilo in zdaj spet kaka 5-6krat. Včeraj je še večkrat, ker se mu je zamašil nos in smo veliko fiziološke not zlili, pa kar naprej je jedel po malo.
Drug teden imamo kontrolo pri gastroenterologu pa bomo videli kaj naprej. Za alergo sva dobila datum šele 21. januarja. Skratka, stroga dieta urtikaIII več kot mesec, pa zdaj še nekaj časa brez vsega sadaja,pa nič boljše. Ne vem več, kaj bi, saj imam slabo vest za vsako stvar, ki jo poje. Se mi že zdi, da mogoče ne prenaša žit, čeprav so mi v pediatrični zatrdili, da se celiakeja pokaže šele po 6. mesecu in, ko začne žita jesti sam, ne pa preko dojenja. Pa tudi hujšal naj bi, naš pa lepo napreduje.Ne vem. Kake izkušnje?

Torej: naj pojasnim obema, da se ne lovimo na protislovjih. Na dieti brez mleka sem že nekoliko dlje, od 27.11. (17 dni) pa na dieti brez mleka in jajc. Na začetku diete je bilo slabše, ker se diete nisem držala. Da je jasno, nisem držala v smislu, da sem jedla Vitergine. To so vitaminske tablete brez mleka in jajc. Žal pa vsebujejo umetna barvila, ki so tudi možni alergeni. Res pa je, da se driska ni ustavila popolnoma, je pa občutno manj obilna.
July, ali imata kontrolo pri gastroenterologu v ambulanti ali na oddelku? Če imata na oddelku, mu bodo mogoče naredili teste tudi za alegije. Celiakija pa se lahko razvije po prvem stiku z glutenom. Če je to pred 6.m, se lahko razvije pred 6im mesecem.

LP

July, mi hodimo samo k gastro. nič alergo., oz. smo bili ene par krat ampak le zaradi suma na inhalatorne alergene, ki so se sicer potrdili (pršica, in neke trave), ji ne delajo nobenih večjih težav v smislu dihanja. ko ji je naredil še spirometrijo je rekel da je o.k., in da nima smilsa da hodiva en mesec k njemu, drugi pa k gastro. naj za sedaj hodimo samo k gastro. če pa se pojavijo težave v smislu inhalatornih alergij, pa naj prideva nazaj.

nas na alergene testirajo redno, jemljejo kri.
priravi se na vprašanja: kaj sumiš, kako se je začelo, kdaj se pojavlja, etc. v kakšni obliki se pojavlja. pa pomembno je da podaš družinsko anamnezo če je kdo alergik (pomembi so podatki ožje družini (ti, oče in sorojenci), jih pa zanima tudi tvoji brati in sestre, in od otrokovega očeta.

moja je tudi nosilka gena za celiakijo, pa ni podedovana po nama temveč se pojavlja v zelo široki družini po moji strani. ker pa je bila serologija neg. smo se dogovorili da z biopsijo še počakamo. ne nazadnje otrok nima značilnih težav (diareje, normalno napreduje v rasti in teži), ima pa dnevno slabosti v želodčku. trenutno je to možno posledica alergije na pršico, ker diete se držimo max.

upam da vama sedaj izvidi kaj razjasnijo.

in Tašan tudi vama želim vse o.k.

Najprej hvala za oba odgovora in še pojasnilo obema. Mi smo na gastro oddelku že bili in so bili, kot sem pojasnila uvodoma, vsi testi negativni-tudi alergo(kri in kožni). Tako da sreča vsa ta vprašanja že poznava. Kontrolo imava zdaj v ambulanti pri doktor Sedmakovi. Stanje sicer še nič boljše, na najino nesrečo, se je pa malček še prehladil, tako, da zdaj vsak dan vliva fiziološko v nos in vlečeva ven s pumpico. Pravi revček je.Upam samo, da vse skupaj ni mogoče res kaka huda alergija na pršico, prah ali kak tak dejavnik. Komaj čakam četrtek, da se greva vsaj pokazat na gastro, popoldan imava pa še pregled pri svoji zdravnici, tako, da vsaj vidimo, kaj naprej.

New Report

Close