Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Sluz in kašelj

Sluz in kašelj

Spoštovani
Prosim vas za nasvet. Hčerka, stara 20 mesecev ima že 1 mesec težave s sluzjo in kašljem. Prvič, ko se je to pričelo, torej 1 mesec nazaj, je imela moker kašelj, sluz ji je nato šla v nos, in to kar je šlo v nos smo redno sesali, nekaj jo je tudi izbruhala. Najhuje je, ko zaspi, takrat jo vse tk zaspi in od dnevnih spancev nekaj dni ni nič. Ne pomaga niti čebula niti dvignjeno vzglavje niti nošenje v rokah, pri čemer je takrat popolnoma pokonci … ko zaspi, ji začne sliz nagajati in posledično jo kašelj zbudi. Ko pride to tale epozode kašlja je poleg premikanja sluzi slišati tudi tekočino, ki jo požira, včasih je kašelj tako moker, da kar šprica okoli. Vedno gre to potem tudi v nos in to posesamo… Taka epizoda traja teden ali 10 dni, nato je mirno, a se ponovi… v 1 mesecu se je pričela že tretja epizoda. Naj povem še, da jo kopam v timijanu, ga tudi pije. Kaj še lahko storim, da se to vendarle konča? Hvala in lep pozdrav

Sočen kašelj je običajno čistilec dihalnih poti, problem malih otrok pa je, da ne znajo izpljuvati nabrano sluz, ki se4 v ležečem položaju nabira pod grlom, kjer so receptorji za kašelj.
Vendar ob ponavljanju brez izrazitih prehladnih znakov (torej nahod, kihanje, izcedek iz nosu+kašelj) svet6ujem, da deklico pregleda in njeno stanje oceni pediater in izključi druge vzroke.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close