Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija sluh pri odraslem otroku

sluh pri odraslem otroku

Pozdravljeni.
Hčera je bila danes na zdravniškem pregledu, kjer so ji v komori s slušalkami ugotovili zelo slab sluh – z neko napravico za ušesi še slabše. (njene besede, kaj je bilo, ne vem) Izvidov še nima.
Skratka – pred okoli sedmimi leti je imela moćno vnetje le tega ušesa, tako da so ji morali prerezati bobnič v bolnišnici, nato pa vsak dan hoditi na čiščenje oz sesanje gnoja še nadaljne štiri dni. Po tistem je bilo vse v redu. Nikoli več vnetja, res pa so ji sluh preverjali samo na sistematskem.
Pred slabim letom je bila poškodba na istem ušesu, vendar bolj uhelj ter za ušesom glava. (padec). Na ORL v bolnišnici so ji samo sprali rano, pregleda nobenega, tudi kontrole več ni bilo.
Sedaj pa sem zaskrbljena, kajti po pošti dobi nadaljna navodila, ker je potrebno še opraviti dodatne preglede. A je lahko to vzrok naglušnosti, kar je prebolela, ali je kaj drugega? Zakaj je nikoli ni nobeden opozoril oz dal pregledati sluh, če je lahko vzrok tisto vnetje oz poškodba? Kakšni pregledi še lahko sledijo, kako postopati naprej ter kje? Se lahko slabša?

Spoštovana gospa!
Obravnava še ni končana, pa vam zato tudi jaz ne morem kaj dokončnega povedati. Sprašujte zdravnike, ki delajo preiskave. Na vsak način je potrebno narediti vse preiskave, ki jih svetujejo, da se bo izkazalo zakaj gre in kako je mogoče pomagati.
Lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

Hčera je samo dobila papir, na katerem piše da ne sme delati oz biti v prostoru, kjer je nad 85dB hrupa, ter da ima okvaro sluha. Nobenih izvidov, nobenih napotitev nikamor. Niti, da se naj oglasi pri osebnem zdravniku. A naj sedaj na svojo roko zahtevamo od osebnega zdravnika na osnovi teh papirjev dodatne preiskave, ali pustiti ter čakati kaj prinese čas? Znanka trdi, da so tudi hčerine omotice in spotikanja posledica te okvare. Mene pa skrbi še nadalje, če je to lahko ovira pri poklicu, kajti poklicni vojak lahko ima okvaro sluha, hčera pa ni bila sprejeta zaradi tega na 14 dnevni tabor.

New Report

Close