Najdi forum

Sluh

Pozdravljeni,

pri hčerki (3,5 let) je bilo ugotovljeno, da ima povečano žrelnico. Naročeni smo za operacijo, vendar šele oktobra 2009. Trenutno poizvedujemo, če bi kje drugje prišli prej na vrsto.

Pri zadnjem dolgotrajnejšem prehladu pred enim mesecem nam je otorinolaringolog predpisal antibiotične kapljice, ki so pomagale očistiti nos in povrniti normalen sluh.

Zdaj je spet zelo prehlajena, že deveti dan je v nosu ogromno sluzi, gnojnega izcedka. Obilno čistimo s fiziološko, dajali smo Operil, pa vendar se sluz ne ustavi. Skrbi me predvsem to, da spet zelo slabo sliši. Stojim zraven nje in govorim res naglas, pa ne sliši. Vnetja ušes sicer ni imela še nikoli.

Zanima me sledeče:
– v kolikšnem času po prehladu bi se moral sluh izboljšati? (upam, da se)
– lahko ostanejo trajne posledice na sluhu, če so prehladi pogosti? (ker do operacije je res še dolgo),
– je smiselno dajati Operil, ko je nos popolnoma zamašen in ga ni mogoče odpreti niti z obilnim in pogostim zalivanjem s fiziološko?
– ji lahko dajem kapljice Sinupret ( to so mi predlagali v lekarni), lahko le-te kaj pomagajo?

Hvala za vaše odgovore in pomoč.

Spoštovana!

Ne vem , kje so vam dali datum za operacijo oktobra 2009!?
Po prehladu se sluh normalizira v 2-3 tednih, če je nos zamašen zaradi prehlada, pride v poštev Operil nekaj dni. Ali bi ostale posledice, je odvisno kako je z ušesi. Sinupret vam lahko pomaga, ne bo pa zmanjšal žrelnico. Najboljša pomoč bo operacija.

Na operacijo smo naročeni v Mariboru.

Spoštovana!

Drugje so čakalne dobe za žrelnico največ nekaj mesecev.

Lp. drIB.

Spoštovani !
Imam že mnogo let kronično vnetje na meji med nosno votlino in grlom. verjetno je to mesto kjer so bili odstranjeni mandejni v mladosti.Prebral sem, da se to v teh časih to mesto uspešno izžge z laserjem, ker mi do sedaj ni pomagalo nobeno zdravilo (antialergik, izpiranje z zazstopino NACL 0.95, kiso mi ga predpisovali). Prosim vas za vaše mnenje, glede laserja in kje to izvajajo ali kakšno drugo rešitev, da bi se rešil te nadloge.
Najlepša hvala za odgovor.
pozdrav
B.O.

Spoštovani!

Kolikor jaz vem, laser se zaradi tega se ne uporabja (vsaj ne pri nas). Težav, ki jih navajate so kronične (sluznica je dokončno spremenjena), lahko pomagate le tako, da je ne dražite (mrzle, gazirane pijače, suh zrak, kemikalije, prah…).

LP. drIB.

New Report

Close