Slovenec doma in po svetu, ni rezlike!
Dragi Kompatrioti
Odkar sem se prvic javil na tem forumu pa do danes ,celotna iskusnja le potrjuje mojo prvotno mnenje glede slovenskega karakterja. Nisem hotel sprejeti tega mneja samo na podlagi mojih lasnih iskusenj saj v dobi 40 let v tujini sem srecal le par slovencev in nobeden ni imel interesa vpostaviti veze.V casih Jugoslavije,ko so bile meje se zaprte, so mnogi prosili ce jim uvozim razne predmete in sem imel veliko prijateljev , ki so me vabili domov itd jih je bilo toliko, da nisem mogel vsem ustreci. Sedaj mogoce eden na leto telefonira, tada samo ce kaj rabi.Par let nazaj je celo neki daljnji bratranec, kateraga nisem nikdar srecal hotel da mu odprem bancni racun(v mojem imenu) na Irskem, se sreca da sem odklonil, Irska je,kmalu potem totalno bankrotirala.Toda on mi je to zameril.
Predno zakljucim, se hocem zahvaliti vsem za vse prispevke v vasih pismih, iz katerih istopa portret Slovenca jasno in glasno.Tudi bi rad omenil da sem se potrudil poiskati par izjav slavnih slovenskih pisateljev in filozofov(ki so studirali na Dunaju) ter kaj oni pravijo glede slovenske mentalitete, in to je:.:”karkoli vzrok v zgodovini Sjovenec je majhen egoisticen skrt ki samo za svojo rit skrbi!” Se popolnoma strinjam.
Lp Britishman
Jaz se tudi strinjam da egoisticen skrt norec ki skrbi samo za svojo rit.
A das lahko zdaj ze mir? Ta forum je zamrl odkar si zacel stresat svoje frustracije.
Forum je zaprt za komentiranje.