Slovenci v Avstraliji?
slovenkica: obrni se na nekoga s strani http://www.glasslovenije.com.au/ predvsem v reviji misli je veliko podatkov o ljudeh, ki pomagajo poiskati sorodnike. upam da ti je že uspelo glede na datum
spostovani Ne nisem se nasel svoje mame in jo verjetno ne bom,ker se na računalnik in anglesčino bolj slabo spoznam.ampak vseeno za informacijeLP Vili
Če je gopodu ime na L, poskusite tel. 0061-2-9788 5550, ni pa v Melbournu, ampak blizu Sydneya (18 Nuwarra Road, Chipping Norton NSW 2170), so pa edini, ki se pišejo Kokal in imajo prijavljen telefon v AUS.
Upam, da bo kaj pomagalo.
P.S. Če so slučajno pravi, prosi javite v novem postu.
Lep pozdrav.
Radek
Spostovani! Pisem vamglede mame Kokal ,da ni pravi naslov.Mama je doma prav v Melburnu ob morju.Naslov mi je neznan, ker kak sem videl naslov sem takoj vedel,da ni pravi naslov.Se enkrat najlebse hvala za vaso prijaznost,če bi pa se kaj izvedeli za mojo mamo vas lepo prosim,če bi me obvestili!NE BO ZASTOJN!!! Vili LP
Spodnjo povezavo skopirajte in odprla se bo revija misli
http://www.glasslovenije.com.au/verweb/Misli/M2006/Jan-feb06/januar_feb_2006.pdf
Na strani 28 je omenjena g. Marija KOKAL, botra Anteju, krščenem pri sv. Cirilu
in Metodu v Kew, 22.01.2006, omenjena je tudi Klavdija Kokal in Ante Boko.
Več informacijo tem vam bo lahko dal g. Ciril a Božič, vodja sv. Cirila in Metoda v Melbournu (na google zemljevidih poišćite lokacijo 19 A`Beckett Street Kew VIC 3101, je v centru).
Tel g. Božiča je
Tel: 0061-3-9853 7787
Mobitel: 0061-4-1255 5840
Njegov mail pa je: [email protected]
Se mi pa tokrat zdi, da je to to, saj so vsi, ki ste jih omenili omenjeni ( Klavdija, Ante, Marija..).
Upam, da bo zdaj več uspeha..
LP Radek.
P.S. Tukaj smo, da si pomagamo, če bi radi komu plačali, ste na napačnih straneh, potem poiščite kakšnega detektiva, vam bo konkretno zaračunal. Prosim pa vas, če bo kaj uspeha da nam javite, kako ste uredili.
Gospod Radek! Jaz sem pisu gos,Cirilu,bom mogoče izvedel za naslov mame.Ne vem ,če je to kar ste mi napisali možno,ker koliko se jaz spomnim bi Klavdija naj imela prvega otroka (sina)z imenom Ante in ne prvo hčerkoAne -Maria.
Spoštovani gospod Radek! Celo noč sem premišljeval o mami in sesstri in na koncu le ugotovil,da imate prav kaj ste napisli!To je moja mama Marija in sestra Klavdia,ter njeni 4otroki.Prisrčno se vam zahvaljujem in če bi morda izvedeli za mamin naslov,telef.štev.ali e.poštni račun ali karkoli mi prosim pišite!zdaj bom malo boljše spal še lažje pa ,če jo bi videl ali slišal!!Vili iz SLO LEP DAN VAM ŽELIM
G. Vili. V reviji imate več imen, ki vas lahko povežejo z vašo potencialno mamo. Imenik telefoskih številk v AUS najdete na.: http://www.whitepages.com.au
0061-3-9364 1255 g. Kojc B.-Melbournu (najvrjetneje Branko..)
Kojc E. 0061-3-9366 6514 (najvrjetneje Evelyn)
Je kar nekaj Virantov,
Spiterijev pa je ogromno.
Mislim, da bo najbolje najperej počakati na odgovor g.Božiča,če ne gre drugače ga pokličite, Ostali pa so očitno še vedno v stiku s Slo, tako, da čeprav ne znate ang. (kot ste zgoraj napisali) poskusite najti nekoga, ki jih bo skontaktiral-dalje se boste lahko pogovarjali, ker sigurno znajo slovensko.
V kolikor je to vaša družina, vem, je nejasnosti kar nekaj (kaj se je zgodilo malemu Anteju, kaj velikemu Anteju)….
Kako ste zadevo uredili, ali če imate še kakšno vprašanje, mi lahko pišete na [email protected]
LP Radek
Lep pozdrav g.. Vili. V reviji imate več imen, ki vas lahko povežejo z vašo potencialno mamo. Imenik telefoskih številk v AUS najdete na.: http://www.whitepages.com.au
0061-3-9364 1255 g. Kojc B.-Melbournu (najvrjetneje Branko..)
Kojc E. 0061-3-9366 6514 (najvrjetneje Evelyn)
Je kar nekaj Virantov,
Spiterijev pa je ogromno.
Mislim, da bo najbolje najperej počakati na odgovor g.Božiča,če ne gre drugače ga pokličite, Ostali pa so očitno še vedno v stiku s Slo, tako, da čeprav ne znate ang. (kot ste zgoraj napisali) poskusite najti nekoga, ki jih bo skontaktiral-dalje se boste lahko pogovarjali, ker sigurno znajo slovensko.
V kolikor je to vaša družina, vem, je nejasnosti kar nekaj (kaj se je zgodilo malemu Anteju, kaj velikemu Anteju)….
Kako ste zadevo uredili, ali če imate še kakšno vprašanje, mi lahko pišete na [email protected]
LP Radek
Lep pozdrav g. Vili. Sam vam kaj več težko naredim. Lahko vam samo dam link tel. imenika AUS: http.//www.whitepages.com.au
Sam sem pogledal za:
Kojc B. 0061-3-9364 1255 (lahko bi bil Branko)
Kojc E. 0061-3-9366 6514 (lahko bi bila Evelyn)
Virantov je kar nekaj
Spriterijev pa je ogromno
Mislim, da je najbolje najprej počakati g. Božiča, če ne bo šlo drugače, ga pokličite na mob.(skoraj sigurno lahko v slovenščini).
Če vam ne bo mogel pomagati, vam ostanejo še gornje tel. številke. Očitno se še vedno družijo s Slovenci, tako, da tudi jezik najvrjrtneje ni izumr.Zato poskusite najti nekoga, ki bo za vas skontaktiral, dalje se boste najvrjetneje lahko pogovarjali sami (ker ste napisali da va angleščina dela težave)
Če vam lahko še kako pomagam, oziroma kako ste zadevo urejali ,mi lahko pišete tudi na mail [email protected] .
LP Radek
P.S. Rezultat prosim objavite tudi tukaj, saj smo tu, da si pomagamo….
Mi noče oddat sporočila..
Lahko kontaktirate na [email protected]
Mogoče se najde še kaj.
Radek
pozdravljeni.v melburnu imam strica ovcin ivana ki ga še nikoli nisem videl,bi pa rad se mu oglasil pa nimam njegovega naslova,zato vas prosim za pomoč.Ivan je rojen v NARINUpriPivkiin mislim da živi nekje v melburnu.za vašo pomoč se vam v naprej lepo zahvaljujem.lep pozdrav iz slovenije od ovcin marijana
Gos.Radek! Nikoli vas ne bom pozabil za informacije,ki ste mi jih dali za mojo zlato mamo v avstraliji.Naslovi,ki ste mi jih dali so od maminih prijateljev tako,da sem dobil tudi mamino tel.številko.Vtorek sem se že z mamo pogovarjal.Kamen iz srca se mi je izvalil in tudi lažje sedaj spim ,ko sem slišal mamin glas.Obljubila mi je,da pride leta2011 k meni v slovenijo.V VEDNOST VSEM !SO ŠE DOBRI LJUDJE,KI TI POMAGAJO POISKATI STARŠE NA TAKŠNO DALJAVO(V MELBOURNU) V AVSTRALIJI KOT JE MOJA MAMA MARIJA KOKAL. ŠE ENKRAT GOS.RADEK 1000 KRAT HVALA ZA VAŠ TRUD,KI STE GA UPORABILI ZA ISKANJE MOJE MAME MARIJE..lLEP DAN VAM ŽELIM VILI IZ SLO !!!!
Upam, da boste sedaj stike obdržali…..
Me pa samo zanima, če vam je naslov (oziroma tel.št) posredoval g. Božič?
Lep pozdrav.
Radek..
NE GOS. BOŽIČ SE SPLOH NI JAVIL DO SEDAJ.SNAHA JE POKLICALA TO GOS.KI STE MI VI POSREDOVALI KOJC BRANKO V MB V AVSIRALIJI.TA KOJC JE PA ZELO ,ZELO DPBRA KOLEGICA MOJE MAME.KOJCOVA MI JE DALA OD MOJE MAME TEL,ŠT.SEVEDA SEM JO TAKOJ POKLICAL!PRVA BESEDA JI JE BILA VILI TI SI MOJ SIN!!!!ČE ENKRAT HVALA ZA VSE INFORMACIJE,KI STE MI JIH POSREDOVALI LP VILI
G Ovcin Marjan poskusite na tel.: 0061-3- 9761 4710. Lahko bi bil vaš stric. Če je to vaš stric, je njegov naslov 40 Chandra Ave Kilsyth South VIC3137, je pa to v Melbournu (če ima otroke, bi lahko bila nihova tel.: 0061-3- 9786 1395-Prav tako v Melbournu).
Javite, če vam je kaj pomagalo.
Za g. Vilija. Za g. Božiča sem vas vprašal, ker naj bi bil vedno priravljen pomagati, kot sem zasledil na nekem foromu. Super, da ste tako uredili.
LP Radek.
gospod radek telefonska številka je prava.najlepše se vam zahvaljujem za vašo ustrežljivost in vam obenem voščimSREČNE IN VESELE BOŽIČNE IN NOVOLETNE PRAZNIKE in še enkrat HVALA.
mene zanima kako potek PRESELITEV V AUSTRALIJO Z SLOVENIJE .. Z FANTOM SVA SE ODLOCILA DA BI ODSLA Z SLOVENIJE ZANIMA ME CE JE RES DA DOBIS ZAGOTOVLJENO ZAPOSLITEV IN STANOVANJE.. LP PETRA
Petra. Seveda vas v AUS čaka vse, delo, hiša, tudi avto in še nekaj denarja vam da država……
No pa res: v AUS te res čaka delo, ampak samo, če si res specializiran v nekem poklicu, ki je tam zelo iskan. Drugače pa je možnost migracije v AUS povezana in pogojena predvsem z jezikom, ki ga moraš dobro obvladati (potrebno je opraviti izpit-mednarodni), poklicem, ki mora biti na listi iskanih, in ne škodi če imaš tam kakšnega bližnjega sorodnika. Prav tako stalna viza (residental ) stane približno 6000+ AU$, treba pa je prav tako prevesti vso dokumentacijo, kar je zopet precej velik strošek. Seveda te tam ne čaka niti delo, niti stanovanje. Stopnja breposelnosti je relativno nizka, stanovanja so pa v začetku težava (ugodno stanovanje- rabiš najemniško zgodovino). Prav tako veliko pomenijo lokalne izkušnje- seveda jih nimaš, zato je potrebno v začetku delati, kar dobiš….če si dober, pa lahko hitro napreduješ… Dejstvo je, da je vizo relativno težko dobit (jih ravno ne talajo), istočasno pa so ena izmed redkih držav, ki ti dajo stalno (delovno in bivalno) vizo takoj (ni pogoja, da moraš prej živeti v državi n let). Po štirih letih lahko zaprosiš za državljanstvo.
Skratka za migracijo rabiš: pravo izobrazbo, znanje jezika, ter denar (več ko ga je, boljše je, z manj kot 20.000 € pa vama bo šlo bolj težko skoz- viza+prevodi+karte+avto+stroški za vsaj 3 mesece….). Upam, da vama ni to vzelo poguma, vse pa imata na http://www.immi.gov.au/ , ki vama je lahko tudi test znanja jezika, prav tako imata kar nekaj agencij, ki se s tem ukvarjajo (npr. http://www.avstralija.info/index.html – lastnik slovenec)…
LP Radek
Global Migration Consultants je podjetje s sedežem v Broadbeach Waters, Queensland, Avstralija. Podjetje GMC ima predstavniško pisarno od 1.7.2011 tudi v Sloveniji. Pisarno smo odprli zaradi lažje komunikacije in pomoči strankam v Sloveniji.
Podjetje nudi vrhunsko strokovno in pravno podporo iz področja urejanja vseh vrst viz (poslovne, študentske, delovne,… ), ter svetovanja in pomoč pri iskanju poslovnih priložnosti za podjetja in vlagatelje. Pomoč pri izbiri študija v tujini, jezikovnih šol, … .
Slovenian Office
Global Migration Consultants
+386 (0) 40 42 48 19
mail: [email protected]
http://www.globalmigration.com.au
Forum je zaprt za komentiranje.