Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Slinavka?

Slinavka?

Že od torka se matramo z vročino, ki je bila prva 2 dni skoraj 39, drugače pa pride nekje do 38, 4. V ustih ima pordele dlesni, razjedo na jeziku, novo razjedo na notranjosti dlesni. Je samo skutice pa kak sadni žepek, ki ni kisel, pa juha, ki ni slana, jogurt, še največ pa spije mleka, vodo tudi pije. Smo bili pri dr, ki ni potrdila bakterije(eno uhico ima rahlo pordelo), angine nima(vzeli bris, ki je bil negativen). Rečeno je bilo, da ima virozo. Kako dolgo bo vročina vztrajala? Pa boleče hranjenje, ker se kar namučimo, da kaj poje.

Sploh pri herpesvirusnem vnetju ustne sluznice in žrela (slinakvi) je vročina lahko tudi 7-10 dni. Pri drugih virozah okoli 5-7 dni. POmembno je, da vročino zbijate, če je visoka in da otrok dobro pije nevtralne tekočine.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close