Najdi forum

slikanje za potni list

V septembru bo naša deklica stara 3 mesece. Šli bomo na morje. Zanima me, kako ste ve pripravile otroka do fotografiranja, saj na občini zavrnejo slabe fotografije?

Fotografi vedo kako in kaj,le na pravega se je potrebno obrniti. Pojdite k fotografu,ki mu zaupate.

Če otroka vpišeš v svoj potni list, ka ni treba slikati!

Vpis otroka v potni list ni več mogoč. Vsak otrok ne glede na starost mora imeti svoj potni list ali pa osebno izkaznico.

Menda v primeru da imas otroka ze vpisanega v svoj potni list ni potrebna slika.
http://www.dnevnik.si/clanekb.asp?id=5680

Novi vpisi v potni list niso mogoči, stari vpisi pa so veljavni še dobro leto dni. Mislim, pa da je deklica od ga. Suzane trenutno stara mesec dni in po vsej verjetnosti še ni vpisana v potni list svojih staršev.

Težko je pripraviti otroka za slikanje. Za mojo hči sem na urad za izdajo potnih listov odnesel 19 fotografij (toliko fotk je pač naredil fotograf) in potem so oni izbrali eno.

Nekateri fotografi prakticirajo slikanje majhnih otrok za potni list npr. tako, da otroka preprosto posadijo v naročje enega od strašev in fotografirajo. Končni izdelek je seveda tak, da ostane na fotografiji samo otrok. S sliko so bili, tisti ki izdelujejo potne liste, popolnoma zadovoljni. Sicer pa če ste v dvomih, obrnite se za nasvet kar k tistim, ki izdelujejo potne liste.

Lep pozdrav

Najlepša hvala za nasvete.

Suzana

Draga Suzana!

Otroka mora fotogaf fotografirati tako, da bo na fotografiji le on. Če fotograf nima tiste košare v kateri lahko sedijo oz. ležijo manjši otroci in ga boš morala držati ti, potem naj pazi, da ne bo na fotografiji tvojih rok.
Drugače pa, vsaj iz mojih izkušenj, se fotografi z dojenčki še kar potrudijo.

Želim ti lep dopust!

Hvala za vse nasvete in lepe želje! Ko bomo fotografiranje opravili in slike odnesli na občino, vam sporočim, kako je uspelo!

Vsem skupaj še lepe sončne dni v avgustu!
Suzana

New Report

Close