Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo sladkor in holesterol

sladkor in holesterol

Pri pregeldu za službo so mi na tešče izmerili 6.9 sladkorja in 7.4 holesterola. zdravnica mi je svetovala mesec diete in ponovno kontrolo, nato pa naj bi se pogovorile o zdravljenju. Je res to nujno? Ali je to tako veliko odstopanje od meje? Kdaj je potrebno zdravljenje, kakšno mora biti odstopanje od meje?

Ja, odstopanje celokupnega holesterola od normale je precejšnje (sedaj bi ga radi imeli do 4.5), mejno povišan je tudi sladkor. Menim, da bi ti resna dieta lahko koristila (za holesterol je mesec dni kar malo). Zdravnica ti bo predlagala zdravljenje povišanega holesterola glede na verjetnost kakšnega zapleta (nad 20-40% možnosti za nek srčno-žilni dogodek v 10 letih), kar pa ni odvisno le od holesterola, ampak tudi od tvoje starosti, krvnega tlaka, kajenja… Če te zanima še kaj, se oglasi! Lep pozdrav!

Hvala za odgovor. Mislim, da bom morala to vzeti kar resno. sprva sem mislila, da zdravnica malo pretirava, a sedaj mi vsi govorijo, da se s tem ni za igrat. Bom videla, kaj bo pokazalo na kontroli.

Moja mami je imela čisto enako holesterola in ji je zdravnica predpisala tri mesečno dieto. Holesterol je šel vidno navzdol in tudi zelo je shujšala in 58 kg na 50 kg. Prehrejnevala se je in se še sedaj več belih rib, zelenjava, naravni sokovi izredno malo kruha, krompirja, mesa itd…….. Hodi pa veliko, veliko več v naravo in športa in to pri 55 letih tako, da zdravje je le zdravje. In tudi veliko bol mladostno sedaj izgleda no to je vedno:-).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close