Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Sladkarije

Sladkarije

Hojla,

drage doječe mamice z dieto na KML in jajca, kaj jeste kot posladek oz. ko vam pade sladkor?

Lp

joj je že nekja časa od tega. sem s ekar striktno držala diete. sem pa v primerih ko jih navajaš, jedla črno čokolada 75% ali več, od ARABA (se mi zdi da sem prav napisala), ampka res samo izjemoma.

Jaz sem bila od januarja do avgusta letos na dieti brez KMl,jajc,pa še pšenice sem se morala izogibat.Sem pa skoraj vsak dan polizala kako Chupa Chups liziko,ker brez sladkarij jaz pač ne morem.

**************************************** http://ni-na.moj-album.com/

Ni-na in Sreča, dobra ideja.

Kaj pa kakšne salamce (ne za sladkat, ampak za na kruh dat) od kakšnega kmeta, a tud kaj pride v poštev?

Tudi kmetje doma v večini dajejo v salame “salamurin”, tako da jih jaz nisem jedla, sem pa jedla domače posušene klobase, kjer ni nič od naštetega prepovedanega notri.

jaz sem domače klobase jedla enostavno zato ker so jih delali naši sorodniki in so ble praktično samo iz mesa in sušene.
drugače pa ja že sedja se navadi brat deklaracije ker to ti mora prit v navado za potem ko bo otrok na GH. če tudi gre za 100x kupljen izdelek, jaz še vendo berem deklaracije, ker proizvajlci preizkušajo nove mešanice sestavin in lahko s ezgodi da spremenijo sestavo in tega ne objavljajo javno (mene je izučilo, ko na začetku pomber niso vsebovali nič prepovedanega, pol pa je 1x jedla in bila flekasta, kot ko še nismo vedeli da je alergičlna na jajca in je jedla baby piškote, pa grem preverjat vsebnost na deklaraciji in gor piše mlečne beljakovine). ja jaz raje v trgovini preživim 15 min preveč le da kupim kar lahko.

Jaz veliko dobim v DM: riževe vaflje s temno čokolado, praženo sojo s črno čokolado oblito, prestice slane..

čer!

Hvala za ideje, sem šla že pokupit pol DM-a :-)))) Sem pa šele za začetku dietne poti, zato še raziskujem teren. Trenutno sem 2. teden na dieti, še brez jajc, rezultatov pa še ni. Pediatrinja sicer pravi da ne gre za alergijo, vendar pa tudi ne ve, kaj bi drugega lahko bilo, saj ima naš mali pikice po obrazu že več kot mesec dni, po trebuščku in nogah pa 10 dni. Bomo vidli kaj se bo izcimilo.

Srečno!

saj ni nujno da so samo jajca

New Report

Close