Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja slabost med nosecnostjo

slabost med nosecnostjo

Drage mamice,

Mene pa zanima kako ste se resile slabosti med nosecnostjo. Sem 9 tednov noseca (drugic po 11 letih) in mi je iz dneva v dan tako slabo, rada bi bruhala pa ne morem, hrane vcasih sploh videti ne morem, …
Zaradi tega sem si vzela nekaj dni dopusta, sedaj pa sem spet v sluzbi saj ne morem ves dopust porabiti ze sedaj, rabila ga bom se kasneje :).

Torej:

ce imate kaksen pameten nasvet se toplo priporocam 🙂

Pozdravljam pa tudi Andrejko in ji obljubljam da ji bom kamlu kaj napisala.

Lep pozdrav

Manca

Pozdravljena!
Jaz sem v 7. tednu nosecnosti in moram reci, da predvsem zadnje dni opazam, da mi je ze takoj, ko vstanem in skoraj vse dopoldne rahlo slabo oz. imam nekaksne cuden okus. Na bruhanje pa mi ne gre. Tudi hrana se mi pravzaprav upira, vendar mislim, da se je dobro malo potruditi in vsaj nekaj malega pojesti (ze takoj zjutraj), ker je potem takoj boljse (vsaj meni). Drugega recepta pa zal ne bi vedela…
Cimlepso nosecnost ti zelim.

Sama sem imela kar hude težave s slabostjo in bruhanjem tam nekje do 12. ali 15. tedna. Tako hude, da so me dali zaradi dehidracije dvakrat na infuzijo. Potem sem pa začela uživati v nosečnosti. Pravijo, da pomaga, če zjutraj, še preden vstaneš, poješ par koščkov prepečenca ali česa podobnega. Pomaga tudi ingver v obliki čaja ali bonbonov, ampak ne vem, ali se pri nas dobi razen v naravni obliki. Vem, da čaj ni bil samo iz ingverja, ampak je bil zraven primešan pravi čaj, kar pa ni preveč priporočljivo za nosečnice. Vprašaj v kakšni trgovini z zdravo hrano. Poskusi jesti čim lažjo hrano (ne preveč mastno itd., veliko zelenjave, sadja). Prijateljica je rekla, da ji je bilo manj slabo, ko je nehala piti mleko.

Čim lepšo nosečnost ti želim.

Tinka

Ja saj se trudim in cel dan po malem jem, ker vem da bi skodovala tako plodu kot tudi sebi. Morda pa jer v mleku skrita tezava, saj ga pijem ze zjutraj na tesce, ker se mi zdi da mi malo pomiri zelodec, potem pa mi je spet slabo.

Hvala obema za nasvete. Lepo nosecnost tudi tebi Eva, tebi Tinka pa veliko veselja z otrockoma.

LP Manca

Draga Manca!

Tudi meni je bilo lani ob tem času neznansko slabo, pa ne samo zjutraj, ampak cele dneve in to tri mesece… potem je počasi minilo… Res ne vem, kaj bi pomagalo, te pa razumem in verjamem, da bo hitro minilo, potem bo pa super naprej…
Lepo bodi, Anita

vsekakor pa ti pripada tudi bolniška, če je prehudo.

Ah, upam da bom zdrzala do 15. avgusta, potem pa grem itak spet na dopust.
Hvala vsem za nsvete,

Lep pozdrav,

Manca

tudi sama sem imela podobne probleme. Sama sem crtala zacinjeno hrano in v veliki kolicini meso – sedaj ga sploh ne jem vec, ker mi je po njem se vedno slabo.
Mogoce kaksnega purana ali piscanca, ostalo pa nesem jedla. Nadomestila sem ga s tofujem in sojo, ter pojedla veliko sadja (predvsem jabolka) in zelenjave.
Iz prehrane sem crtala tudi sladke stvari. Stanje se je toliko zboljsalo da nisem vec hujsala. Ta cas pa sem bila tudi na bolniski, ker prakticno nisem nobenega obroka hrane obdrzala v zelodcu, imela sem tudi prenizek pritisk.
Skratka poizkusi ugotoviti katera hrana ti bolj in katera manj pase. In potem le to izlocis iz jedilnika.Potem nekje od sestega meseca sem se pa spet pocutila odlicno, pa tja do konca nosecnosti.

Draga Manca,
iskrene čestitke k nosečnosti!

Glede slabosti pa takole:
moja prva nosečnost – bruhanje in slabost 5 mesecev
moja druga nosečnost – bruhanje in slabost vseh 9 mesecev
moja tretja nosečnost – huda slabost in malce bruhanja 5 mesecev.

Pa pravijo, da nosečniške slabosti trajajo tja do 12 tedna, pa da so najhujše zjutraj (laž) in še kakšne psihološke finte (češ, da si podzavestno ne želiš otroka)…. Tralala. Mislim, da so te slabosti bolj posledica divjanja hormonov v ženskem telesu, ne pa vsega drugega. Telo ti pač v tistem stanju “samo” pove, kaj mu paše in kaj ne. Moram reči, da sem bila sam prav vesela, da mi je slabo, ker sem prej imela že tri spontane splave in pri nobeni nosečnosti, ki se mi je končala s splavom mi ni bilo nič slabo in sem kar podzavestno čutila, da “nekaj ne štima”.

No, tretjo nosečnost sem šla k homeopatinji, ki mi je dala homeopatsko zdravilo, ki mi je zelo pomagalo in sem končno prišla k sebi. Temu je nato sledil pravi izbruh ustvarjalne energije in moj najlepši čas in najlepša nosečnost do sedaj.

Vsekakor, če ti je težko – imaš pravico do bolniške.

Uživaj nosečnost in rast novega življenja v tvojem telesu!

Karmen.

P.S. vem, saj je trapasto, ampak meni (zagovornici zdrave hrane) je v tistem času grozno pasalo in pomagalo proti slabosti tudi pitje Coca-Cole.

Draga Karmen,

Mi lahko poves katere homeopatska zdravila si jemala in kje bi jih lahko dobila?
Tudi meni je ginekolog rekel, da bo po 12 tednu bolje, tezavo pa imam se v tem, da imam maternico cisto v hrbtenici in me potem zacne boleti se kriz.

Hvala na cestitkah, dolgo smo se matrali, da sem noseca in da bo otrok tudi obstal. Res pa je, da kaj takega (taksne slabosti) pa res nisem pricakovala, kajti ko sem bila prvic noseca sploh nisem vedela kaj so nosecniske tezave 🙂

Hvala za nasvet in lepo se imejte vsi skupaj

Manca

Draga Manca,
dober homeopat ti ne bo predpisal zdravila kar tako. Je zelo odvisno od vsake posameznice, zato se moras prej z njo pogovoriti. Meni konkretno je zelo pomagalo zdravilo Sephia.
Piši mi na el. naslov, da ti pošljem telefonsko od naše homeopatinje.

LP, Karmen.

New Report

Close