Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Slabost, glavobol pri otroku

Slabost, glavobol pri otroku

Pozdravljeni,

Moja 6.5 letnica mi pogosto pravi, da jo je v soli bolela glava in tozi, da ji je bilo slabo (ne nujno oboje skupaj itd.).

Danes smo bili skupaj in je tožila, da ji je postalo slabo (sumim, da je bilo v smislu omedlevice, ker je rekla da bi sla rada na zrak- bili smo na nekem druzinskem dogodku, zaprt prostor). Sli smo ven, kmalu zatem je tozila o glavobolu. Po kaksni uri je popustilo, nato je rekla da je utrujena, rahla slabost je vztrajala.
Nato se je razzivela in izgledala ok.
Po nekaj urah se ji je iz ene nosnice pojavila rahla krvavitev (se ji sicer zgodi veckrat- niti ni kapljalo, le ko je pihnila, je bilo krvavo- tudi to se ji veckrat zgodi).

Naj povem, da ima otrok sicer nizek krvni tlak (nefrolosko spremljana na eno leto zaradi tezav po rojstvu, ki so sedaj odpravljene).
Nekaj casa sem te slabosti povezovala s tem, ker sem tudi sama podobna- skoraj tedensko se me v zaprtih prostorih loti omedlevica), a me vseeno skrbi.

Kaj menite?

Hvala in lp

Svetujem pregled pri otrokovem izbranem zdravniku, pregled krvi (tudi biokemične preiskave, ne le osnovni hemogram), meritve krvnega tlaka, potem pa ukrepanje dalje, glede na izvide oz. najdbe ob pregledu.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Hvala.
Vas odgovor me je prestrasil.
Zanima me, katere biokemicne parametre svetujete in kaj recimo je bila vasa prva misel ob mojem opisu?

Aja, pa še to sem pozabila omeniti.
Ali ima lahko kakšno vezo pri vsem tem recimo alergija?
Dve leti nazaj je imela sum na astmo, ki so ga kasneje ovrgli, kozni testi pa so bilo pozitivni na prsico.
Sumim, da je poleg prsice se kaj, ker deklica stalno po malem smrka in ima zamaseno eno ali drugo stran noska, slisi se da je v nosku sluz, ki je nikakor ne moremo izpihati. Tudi ponoci ima konstantne tezave z noskom, ves cas si brska po njem, saj jo ocitno zelo moti. Cistiva s fiziolosko, a je ucinek kratkotrajen.
Nato pa parkrat dnevno mocnooo kihne, ven “poleti” precejsnja kolicina sluzi (ne gnojne, bela ali prozorna), nato je nekaj ur dobro, potem pa spet. Posmrkuje, skusa ocistiti, nato se nos s kihom ocisti sam.

Kaksne so tezave, ce bi slo za mozganski tumor? Bruhala ni se nikdar, slabo ji je vecinoma cez dan, prav tako glavoboli, se ne pojavijo zjutraj in hitro minejo… lekadol tudi pomaga. Kaksnih drugih nevroloskih izpadov nisem opazila (ravnotezje ok,…)
Vse skupaj pa traja ze vsaj od zacetka solskega leta, ali dlje.

Hvala in lp

Razumem, da vse, kar ni običajen prehlad, pomeni prestrašenost.
Glede na dodatne podatke (ki so izjemno pomembni), lahko gre za kronično vnetje nosne sluznice in sinusov zaradi alergijskega vnetja (seneni nahod). Nezdravljeno vnetje pogosto povzroča kronične glavobole, tudi krvavitev iz nosne sluznice. Enako svetujem pregled pri osebnem zdravniku.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Hvala za odgovor.
Vseeno me zanima, kaksni bi bili znaki v primeru tumorja na mozganih? Kako hitro se “razvijajo” znaki v tem primeru? Se vlece mesece, ali je zadeva hitrejsa?

Se to, v primeru, da zdravnica ne bo zelela pogledati biokemicnih parametrov, bi ji dala pogledati samoplacnisko- zato me zanima, kaj je najbolj smiselno pogledati v njenem primeru?

Se (zadnjic) hvala.
Lp

Preiskave določamo glede na znake, ki jih želimo potrditi. Ko ste dopolnili podatke, se je zožalo tudi premišljanje, kaj bi lahko bil vzrok.
Možganski tumorji povzročajo izjemno hud glavobol, ki se stopnjuje, ne poneha po običajnih analgetikih (paracetamol, slabše ponehajo po inuprofenu), pridružijo se bruhanje, nočni glavobol, nevrološki znaki.

New Report

Close