slabost
SpoštovaPred nekaj leti sem doživela nekaj napadov hitrega bitja srca, zato nekje tri leta jemljem bloxan (2krat 1/4 dnevno). Vse preiskave so bile b.p. Teh napadov nimam več, so me pa zelo mučile ekstrasistole, zaradi katerih sem morala ppomoč poiskati tudi pri psihiatru, ker sem dobila nekakšno socialno fobijo, nisem več upala iz hiše, samo še na to sem mislila, kdaj bo prekočilo srce. Včasih sem vzela xanax, antidepresivov pa kljub nasvetu nisem jemala. Potem sem se začela bolj zaposlevati, fax mi vzame ogromno časa, tako da sem domala nehala misliti na težave in ekstrasistole so čudežno izginile in kakše 8 mesecev sem se počutila kot prerojena.
Zadnje čase pa se me spet nekaj “loteva” in sicer popolnoma nova težava – včasih (vsake nekaj dni) mi nenadoma postane slabo (predvsem, če mi je vroče, včasih pa kar tako), tako da mislim, da bom padla skupaj ali umrla, postane mi vroče in sili me na veliko potrebo, potem pa me še več časa tišči v prsih. Ali mislite, da bi zaradi teh težav morala h kardiologu ali pa bo vse to povezano z anksioznostjo (če da, potem me zanima, kako). Hvala za vaš trud in lp
iMAM PODOBNE TEŽAVE. Stara sem 46 let in so mi težave gotovo popolnoma izginile ob jemanju hormonov za menopavzo. Imela sem pogoste ekstrasistole in slabosti , izvidi so bili vsi O.K. To sem imela kar nekaj let nazaj. Pri meni je to bilo malo psihičneha izvora malo pa hormonsko. Sedaj so težave blažje. S tem se je potrebno navaditi živeti. Jaz sem bila pri mnogih kardiologih pa je bilo vse O.K. Ne smeš preveč premlevati o tem in misliti na to. Je pa stvar zelčo neprijetna. Misliš, da te bo pobralo. Možno, da imaš malo tudi paničnih napadov, ker omenjaš slabosti. Držim pesti zate in milsi pozoitivno. V času napada pa skušaj usmerjati ppozornost pravilnemu dihanju. Zelo pomaga. Prvič gre težje sčasoma pa se lahko že popolnoma obvladaš v času napada.
LP Monika
Sedanje težave (slabost, medlenje, oblivanje vročine, siljenje na veliko potrebo) so zelo verjetno posledica močne vagotomije, ki jo spremlja tudi padec krvnega tlaka in počasno bitje srca.
Vtis imam, da imate zdravo srce in da so vse motnje posledica duševne nestabilnosti in stresov.
Za odpravo motenj bi priporočil rekreativno športno dejavnost, izogibanje duševnim stresom, posvet pri psihiatru ter ustrezno medikamentno zdravljenje. Če se bojite, da se je s srcem zgodilo nekaj hudega po zadnjem pregledu pri kardiologu, obiščite še njega.
Lep pozdrav!
prim. Boris Cibic, dr. med.