Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo slabokrvnost

slabokrvnost

Men pa zanima, kaj vpliva na slabokrvnost. Prijateljica je bila sprejeta v bolnico že pred božičem, diagnoza slabokrvnost. Sedimentacijo je imela 135, železa okoli 3,vsi ostali izvidi, da ne bom dolgovezna, pa precej odstopajo od normale. Še danes je v bolnišnici, kjer ne dobi nobene terapije, razen tablet proti slabosti in tablete železa. Naredili so vse sorte preizkav, vendar je vse v redu, samo ona ni v redu. Shujšala je za 10 kg, počuti se tako slabotna, da komaj gre na Wc, jesti ne more nič, pritisk ji je drastično padel, zdravniki pa nič. Ko jih kaj vpraša, pa dobi odgovor, da naj se ne živcira za prazen nič.
Svetujte prosim, kako bi ji lahko pomagala. premišlja celo, da bi na lastno odgovornost šla domov.

Možnosti je nešteto, saj povišana sedimentacija kaže na neko vnetje v telesu. Kje pa je to vnetje, je brez testiranja težko povedati.

Na žalost si ne upam ničesar svetovati, saj je zdravstveno stanje preveč resno, podatkov pa premalo.

Vaši prijateljici svetujem, naj si poišče dobrega terapevta in se celostno loti simptomov.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Moja prijateljica je na lastno odgovornost zapustila bolnišnico in odšla na klinični center. Tam so jo sprejeli na infekcijsko kliniko in sedaj vršijo razne preiskave in to z veliko brzino. Upam, da bodo tam našli vzrok njene slabokrvnosti in težav. Ob odpustu je imela sedimentacijo 155, CRP pa 109.
Me pa žalosti, da se v naši bolnišnici niso v treh tednih toliko potrudili, da bi opravili še vsaj nekaj dodatnih preiskav. Zakaj niso, to vedo le oni. Pri odpustu pa ji je lečeča zdravnica povedala, da naj le poišče pomoč drugje, če ima možnost. Zakaj je pa oni niso poslali drugam, če ne vedo pomagati? Žalostno.
Vam pa se zahvaljujem za odgovor in ko bom vedela kaj več, se vam oglasim. Mogoče boste takrat vedeli kaj svetovati.

Prijateljica je bila v bolnici v KC, in to 2 tedna. Po punkciji kostnega mozga in vse mogočih preiskavah, so ugotovili, da je vse v redu, nima levkemije, izključili so vse možno. Ostane jim še bakterija. So naredili teste na kulture bakterij, kateri pa še niso dozoreli. Za en teden je prišla domov, potem pa mora nazaj v bolnišnico.
Se pravi, da je nekje staknila eno ali več bakterij, ker so vse drugo izločili. A se tu da kako pomagati? Ali pa se mora počakati, da se zve, katera bakterija je to?

Ne, z BRT lahko tudi testiramo, če, in katere bakterije bi lahko povzročale vnetje. Lahko pa je vzrok kaj drugega. Še bolj pa bi me kot terapevta zanimalo, zakaj so se lahko bakterije tako razmnožile, oziroma, kaj je vplivalo na imunski sistem, da ni samo uničilo bakterij.

Vaši prijeteljici želim čim prejšnje okrevanje.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Po dolgem času in neskončnimi preiskavami so končno prijateljici potrdili diagnozo: Gigantocelični arteritis, mikrocitna anemija, pomanjkanje B12 in hipertenzijo, ki je prej nikoli ni imela.
Zanima me, kako naj si pomaga poleg zdravil, ki jih je dobila. Naj omenim, da je med njimi tudi Medrol, ki ga bo baje morala uživti do svojega konca.

V akutni fazi vnetja je medrol v redu, ne bo pa z jemanjem tablet ugotovila, zakaj je prišlo do vnetja.

Nagnjenost k vnetjem je posledica šibkega imunskega sistema. Imunski sistem pa lahko oslabi kronična zastrupljenost (na primer z živim srebrom iz amalgamskih zalivk), plesni (iz hrane ali zidov), pesticidi (okoljski strupi), formaldehidi (lepila v pohištvu) …

Vaša prijateljica mora ugotoviti, kaj je vzrok pri njej in to pozdraviti.

LP

Sem slabokrvna. Jemlem tablete RETAFER 100mg ferrosi sulfat z C vitaminom 2 meseca. Poleg zdravljenja sem še vedno zelo utrujena oz. kr spala bi cele dneve. spim povprečno 8 ur včasih več in sem klub temu še kar naprej utrujena.
kaj naj storim da bi premagala to utrujenost oz. zaspanost?

L.p.

Kot sem odgovoril že zgoraj: potrebno je najti vzrok, zakaj je prišlo do slabokrvnosti. Mogoče vaše črevesje slabo funkcionira, zato ne absorbirate vseh hranilnih snovi iz hrane. Imate kakšno prikrito vnetje?

Jemati izolirano železo z nekaj C vitamina je slaba taktika, ker se ga bolj malo absorbira, stranski učinki (na primer zaprtje) pa so neprijetni. Ste poskusili z jetrcami? Z veliko čebule, ki vsebuje C vitamin in vinom ali limono? Kaj pa sveže stisnjeni zelenjavni sokovi?

LP

pozdravljeni!
tudi jaz se že eno leto ubadam s slabokrvnostjo, izvidi pa so vedno slabši (železo: 1,9, feritin:2). naslednij teden imam hematologa. prepričana sem, da bomo skupaj popravili mojo katastrofalno kri. je pa res, da samo s tem ne bom zadovoljna. tudi mene namreč zanima zakaj naenkrat taka slabokrvnost. vedno so mi doktorji govorili, da imam dobro kri… ko berem kake članke, ki jih najdem na internetu, pa me kar malo strah postaja zraven. kljub temu se nočem sekirati, ker se mi zdi, da bo to še slabše.
držmo pesti! 🙂

Tudi mi držimo pesti. V prejšnjem odgovoru sem pozabil omeniti, da tudi kolidni minerali vsebujejo veliko železa. Narejeni so iz organskih rastlinskih usedlin, zato vsebujejo železo v obliki, ki se dobro absorbira.

LP

Pozdravljeni.

Letos aprila so mi odkrili slabokrvnost. Izvidi so bili aprila levkociti 5.8,eritrociti 4.12, hemoglobin 127, hematokrit 0.361, mcv 87.6,mch 30.9, mchc 352, sr 23. Potem sem dobila antibiotike in rezultat meseca maja rbc 3.99, hgb 114, hct 0.347, mcv 86.9. zdravnica me je poslala na vse možne preiskave in stanje je normalno. Jaz pa imam glavobole, zaspana sem, utrujena, šumi mi v ušesih itd. Jem normalno, več zelenjave,….

Zanima me, če je mogoče še iti preko kakih raziskav (pred dvemi leti sem imela 2 hudi pljučnici), ker me kar malo skrbi kaj in kako.

Hvala za odgovore.

Med vašimi laboratorijskimi vrednosti sem najbolj opazil nizke levkocite.Uradna medicina ima mejo 4, v alternativni pa smo zadovoljni z vrednostmi nad 8.

To je lahko povezano s težkimi kovinami ali kroničnim vnetjem. Zato ne verjamem, da ste utrujeni samo zaradi anemije. Simtpomi, ki ste jih opisali, kažejo na preobremenjenost jeter (preveč strupov). Kot vedno napišem, potrebno je najti vzroke za te simptome, vendar boste zelo verjetno morali pomoč za diagnostiko poiskati pri alternativni medicini.

LP

Pozdravljeni!

Rada bi vas vprašala kaj pomeni sedimentacija krvi 120 in bolečine v sedmem vretencu oz.sesedanje vretenc.Lep pozdrav in najlepša hvala za odgovor.

Visoka sedimentacija pomeni, da je nekje v telesu vnetje in lahko je v sedmem vretencu, če vas tam boli. Lahko pa je vnetje kje drugje.

LP

sem slabokrvna, ob pregledu blata je bila prisotna kri. Opravila sem že kolonoskopijo, ki pa je bila vredu, sedaj me je zdravnica napotila še na gastroskopijo. Kaj če bo tudi tukaj vse vredu, kje je še lako vzrok moje slabokrvnosti.

Kri pride v blato iz debelega črevesja, ali želodca ali tankega črevesja.

Samo v tankem črevesju ne morejo narediti preiskave, zato bo vir krvavitve tam, če bosta ostali dve preiskavi negativni.

Slabokrvnost je povezana z absorbiranjem hrane, ki se tudi zgodi v tankem črevesju.

LP

Pozdravljeni sem slabokrvna, hemoglobin je padel na pod 70, želeli so mi dati transfuzijo nazadnje so se premislili in dobivam injekcije železa že en mesec sedaj je stanje hemoglobin 85 vendar imam še vedno vrtoglavice, sem omotična , spala bi po cele dneve,sedaj se vračam nazaj na delo vendar še vedno nisem v redu.Nisem opravila še pregled pri hematologu.

Če vas prav razumem, imate tako malo železa, da je že prišlo do anemije. Injekcije železa so dobra odločitev in nujno morate vztrajati pri njih. Tako dolgo, da bodo v redu ne samo vrednosti za železo, hemoglobin itd, ampak tudi za feritin. Feritin namreč pove, koliko imate v telesu zalog železa.

V alternativni medicini “želimo”, da je feritina najmanj 50 miligramov/L.

Seveda pa bi mene, kot terapevta, zanimalo, zakaj je sploh prišlo do močne anemije.

LP

New Report

Close