Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija slabi lasje

slabi lasje

Pozdravljeni,

Moje vprašanje se nanaša na lasišče in lase. Pred okoli dvema letoma sem opazila, da so lasje prenehali rasti v smislu izraščanja. V dolžino še nekako gre, čeprav se zelo tanjšajo, po lasišču pa mi je nastal prostor, da se vidi v smislu, da lahko lase prešeteješ.

Šla sem dermatologinji in mi je dala raztopino Elocom, po kateri sem dobila prhljaj, srbela me je glava in lasišče je dobilo mozolje in krastice. Pa tudi srbelo me je zelo. Nobene spremembe.

Naj povem, da sem drugače, kjlub blondinki. nenormalno poraščena po telesu. Noge, roke, okoli spolovila, pazduhe, tudi obrazne dlake dobivam, vse je poraščeno s trdimi, temnimi dlakami in to res na gosto.

Sedaj je na vrsti da dam kri. Tu pa se pojavi moje vprašanje. Kaj lahko pričakujem, če bo neka poznana bolezen, kako me lahko ozdravijo, me sploh lahko? Živim namreč zelo zdravo tudi sicer. Kaj lahko naredim sama, alternativno npr? Poznate morda terapijo, ko si lasišče masiraš s čebulo?

Kako naj vem, da hodim k ”dobremu” dermatologu? In ali pripisujejo tudi zdravila in se lahko po njih zrediš/hujšaš?

Se lahko barvam???

opomba:podobno vprašanje sem zastavila v že odprti starejši temi, upam, da mi boste odgovorili na zgornjega. hvala.

POzdravljeni!

Zdravljenje na daljavo brez pregleda ni možno in upam, da nikoli ne bo možno.
Predvidevam, da imaste androgeno alopecijo, zaradi prekomernega delovanja moških hormonov.
Svetujem pregled ali pri dermatologu ali pa endokrinologu, kateri in če pa pa bo dober , pa vam ne morem svetovati – pozanimajte se naokrog.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close