Najdi forum

Pozdravljeni!

Ne vem, če sem se obrnila na pravo stran, vendar me nekaj zanima. Ker službe po končanem faksu nisem dobila, sem se odločila za prekvalifikacijo v medicinsko sestro. Obveznosti, tj. je izpite sproti izdelujem. Včasih dobim tudi zelo dobro oceno. Večinoma dobim na izpitu tri. Redno se učim, toda ne dobim zaželjenih rezultatov. Ker pa je zdaj že skoraj konec šole, me skrbi predvsem opravljanje prakse na bolnišnicah naslednje leto. Prva dva letnika v šoli smo imeli vaje v kabinetu, ki sem jih tudi opravila, vendar sem dobila največ oceno tri. Skrbi me, da po končani šoli, če mi bodo gledali ocene ne bi dobila pripravništva oz. službe v Sloveniji ali tujini? Zakaj to sprašujem? Vem, da je velika kriza dobiti službo. Če bodo začeli gledati moj šolski uspeh (nisem odlična, bolj dobra), sem potem oplela. Samozavest mi je v zadnjem času bolj na dnu. Ne vem več, kaj naj naredim. Učiti se znam, vendar ko pridem na test enostavno zmrznem. Ironija je, da sem imela na faksu boljše ocene. Enostavno mi ni več jasno, zakaj mi je uspeh padel. Tudi na praktičnih vajah rabim več časa, da obvladam določen postopek (na primer vstavek urinskega katetra), ker se morajo upoštevati pravila o sterilnem delu. Občutek imam, da tudi v šoli iščejo neznanje.

Vnaprej se opravičujem za nekoliko zmedeno pisanje. Upam, da nisem preveč napisala.

Lep pozdrav

Lili

Ko boš imela spričevalo, te ne bo nihče več spraševal po ocenah posameznih predmetov. Je pa res, da je na spričevalu še vedno napisan splošni uspeh (vsaj, če se ne motim).
Torej: malo bolj se potrudi (beri: več se uči), pa bo tudi uspeh boljši.

New Report

Close