slaba prebava – nizek holesterol – čiščenje jeter
Dober večer,
ali prav razumem, da bi lahko bil možen vzrok za slabo prebavo (zaprtje) in hemeroide “slabše delovanje” jeter zaradi “zamašenih vodov” (holesterol)? Iste težave imam tudi sam, spijem do 2 l vode na dan, prehranjujem se bolj ali manj po Montignacu, mleka in mlečnih izdelkov sploh ne uživam (ko sem to še užival je bilo stanje “katastrofalno”, zdaj je bolje), mastnih jedi ne jem, krvne preiskave (holesterol) imam sledeče:
S-Holesterol 3,7 (ref. v.: 4.0 – 5.2)
S-HDL-Holesterol 1,2 (ref. v.: nad 1.6)
S-LDL-Holesterol 2,1(ref. v.: 2.0 – 3.5)
(velikost= 170 cm, teža =70 kg)
Zdravnik mi je samo povedal, da se premalo gibljem, vendar menim, da samo to ne more biti vzrok slabe prebave in ostalih težav.
Ali se lahko pri takšnih vrednosti holesterola vseeno izvede čiščenje jeter?
Hvala in uspešno delo še naprej!
Tadej
Kaj pa to pomeni, če objavite samo vprašanje brez odgovora?
Morda se vam zdi vprašanje trapasto, ampak mene vseeno zanima, ali te vrednosti iz krvnih izvidov dejansko povedo, da je holesterola malo in da to pomeni, da itak vodi niso zamašeni in bi bilo čiščenje jeter brez smisla?
Hvala in uspešno delo!
Tadej
Vrednosti holesterolov niso slabe, svetujem vam, da uživate več kakovostnih olj, pa se bo dobri holesterol še izboljšal.
Zdaj pa k prebavi:
Če ste zaprti je lahko veliko vzrokov – mislim, da smo o tem že pisali (iskalnik). Svetujem vam TEKOČE probiotične mikroorganizme, ki vam bodo pomagali pri boljšem odvajanju blata.
Čiščenje jeter je obvezno (3x), kot smo že večkrat svetovali.
LP