Najdi forum

slab urin

Pozdravljeni
sem v 28 tednu nosečnosti in na zadnjem pregledu mi zdravnik
rekel da imam veliko število bakterij v urinu. Rekel pa je le,
naj več pijem, več pa mi ni povedal.
Resnicno bolj malo pijem 1-1,5 litra na dan, ampak resnicno tezko verjamem
da je to razlog za toliko številne bakterije v urinu.
Prosim za vaše mnenje in v naprej hvala.

Draga Majda,

Nosečnice pod vplivom nosečnostnih hormonov imate vse votle organe (želodec, črevo, sečveode, mehur, žolčnik ipd.) močno “polenjene” oziroma njihov tonus in “motiliteta” kakor imenujemo njihovo delovanje, sta zmanjšana. Zato je v vašem primeru mehur še vedno delno napolnjen, ko končate z uriniranjem oziroma ne čutite potrebe po uriniranju, ko bi vsaka nenoseča ženska že zdavnaj šla “odtočit”. Tako nastajajo pogoji za razvoj bakterij, ki v nosečnosti žal tudi ne povzročajo “težav” dokler ni prepozno. Vse skupaj se da močno omiliti ali celo odpraviti prav z ukrepom, ki vam ga je predlagal vaš ginekolog. Vsaj 3 l tekočine dnevno zagotavlja ustrezen pretok in vas tudi dovolj pogosto “opozori”, da je treba “odtočit”.

Poleg tega se vsakič, ko daste urin na pregled potrudite, da prvi del curka “spustite v školjko”, nato ujamete nekaj urina za pregled in končni del vsebine mehurja zopet spustite v školjko! To in edino tak način zagotavlja, da je izvid urina tak, kakršno je dejansko stanje v mehurju. Temu delu urina rečemo “srednji curek” in ta ima značilnosti vsebine mehurja. Prvi del urina vsebuje veliko bakterij iz sečnice, zadnji pa tudi več usedlin od pre,j torej nista dobra predstavnika “stanja v mehurju”.

New Report

Close