Je mogoče kdo, ki skupinsko hujša?
Obstajajo kaka skupinska hujšanja?
Našla sem program CINDI, rabiš napotnico zdravnika.
Pa program PrejPotem, ki je pa menda v resnici Herbalife.
Je še kaj drugega? Ima kdo kakšne dobre izkušnje?
Ali pa je mogoče kdo tu gor za druženje (športno), čekiranje uspeha, merjenja pa, da je iz Celja oz. okolice?
Pozdravljeni,
sama sem imela podoben problem, premalo motivacije. Ker mi je teža ušla izpod nadzora sem se po mnogih dietah odločila za obisk programa Cindi, ki ga trenutno obiskujem. Visoka sem 156 cm, pred tremi tedni, ko smo začeli s programom sem tehtala 73 kg, danes imam 69,9 kg.
Na začetku sem dvomila v program, saj temelji na velikem vnosu OH. Zelo rada jem, zato se težko držim diete. Poudarek je na pravilnem razmerju različnih skupin živil. Jem 5X na dan, izbiram živila, ki jih imam rada, vendar pazim na kalorične vrednosti. Nikoli nisem lačna!!!! Mirne vesti si privoščim tudi manjšo čokoladico, kar je fajn, saj prej nisem vzdržala nobene diete prav zaradi odrekanja sladkarijam. Pričakovana izguba teže je cca. 0,5 kg na teden, jaz veliko hodim, zato sem izgubila nekoliko več teže.
Skupina se sestaja 1X na teden kjer se tehtamo in spodbujamo. Vsak dan pišem dnevnik zaužite hrane, povprečno zaužijem 1600kcal/dan. 1X tedensko imamo skupno telovadbo in vsak drugi dan prakticiram hitro hojo, saj imam za tek ali kakšno drugo obliko rekreacije premalo kondicije in moči.
Marsikoga sem slišala, da je hujšanje v programu Cindi najtežja pot, zame je to najlažja pot, saj se mi ni potrebno ničemur odreči, jem vse, vendar v zmernih količinah, zmeraj sem sita, ni stradanja!!!
V program se lahko vključi vsak, traja 16 tednov, ni potrebna napotnica. Pokliče se v najbližji zdravstveni dom, kjer so na voljo informacije. Naša skupina je zadnja pred počitnicami, zaključimo konec junija. V poletnih mesecih se program ne izvaja, naslednje skupine bodo v septembru, tako je bilo nam rečeno.
Uspešno izgubo kilogramov želim in iz izkušenj ZELO PRIPOROČAM CINDI!
Lp
Tudi pri nas je na napotnico.
Začeli smo s predavanji o zdravi prehrani(5 srečanj;1mesec;september2014).potem smo imeli 4 mesece telovadba;1 ura+1,5ure delavnice+tehtanje/1Xna teden.Potem februarja nič.Marca pa se nam je začel drugi sklop telovadbe,enkrat na teden,ki bo trajal do nekje sredi junija.
Septembra pa se začne vse znova in če bom hotela ponoviti,bom rabila novo napitnico.
Meni je ta program spremenil življenje.Hvala CINDI!
Pozdravljeni,
vesela sem, če sem z informacijami kako pomagala. Mi je pa čudno, da drugje potrebujete napotnico, saj se program po celi Sloveniji enako izvaja in ga plača Zdravstvena zavarovalnica, zato se moramo vsak teden podpisati.
Jaz sem iz Maribora, pri nas vse skupaj poteka v okviru oddelka za promocijo zdravja našega ZD. Najprej sem hodila 5 tednov na teorijo zdrave prehrane, kjer te naučijo logike zdravega prehranjevanja nato se lahko odločiš, ali greš naprej v 16 tedenski program hujšanja.
Je pa pred kakšnim letom program obiskovala že moja mama, zaradi povišanega holesterola in je tudi imela napotnico od svojega osebnega zdravnika. Jaz je nisem potrebovala, sem samo poklicala in vpraša, če jo potrebujem pa so rekli, da ne. Nato sem se prijavila in po pošti dobila vabilo za začetek predavanj.
Še direktna telefonska številka oddelka v Mariboru je 02 22 86 301, če bi želeli tukaj preveriti in dobiti še kakšno informacijo.
Lep dan še naprej..
Po mojem, je lažje hujšati v skupini, saj se tako lažje motiviramo in pripravimo do samega hujšanja. Sam sem bil na dieti 4 leta (večinoma ločevalna- proti koncu pa zdrava prehrana (brez sladkorja in belih testenin in belega kruha oz. kruha nasploh) in šport. Šport je kar 64% del hujšanja.
P.S: S kolegi in kolegicami smo ustvarili skupino in vsak večer tečemo 2ure.