Najdi forum

škrnicelj zunaj

ojla!

eno vprašanjce imam za vas. imam lep velik škrnicelj (no tak je bil lani :)) in cvetel mi je ko norc enkrat pozimi. vendar pa imam problem, da ga tako velikega v tako veliki posodi ne morem nikamor postavit čez zimo. čez poletje je drugače na terasi, pozimi, ko pa naj bi bil najlepši pa postane vs pretegnjen ker je na mrzlem in v temi. no v glavnem mi je tašča rekla, da ga lahko posadim tudi na vrt vendar nekam bolj v zavetje in če ga dobro zaščitiš, ga sploh ni potrebno čez zimo dajati noter, kar bi meni zelo ustrezalo. tako cveti poleti namesto pozimi. zdaj pa me zanima, če je to res in na kako mesto naj ga posadim? ima raje sonce ali senco?

hvala za nasvete!

lp, lara

Kalla, možno jo je prezimiti na prostem, toda le ob morju, to nikakor ne velja za celinsko podnebje. Rada ima polsenčno lego in dobro humozna tla. Zmerno zalivanje.

Lp

Ojla!
Pri nas imamo več lepih škrnicljev, pa čez zimo cvetijo v loncih, na ne prtopli veži, čez poletje jih pa presadimo v zelenjavni vrt in se lepo okrepijo za zimo. Pa smo v bistvu precej visoko, 600m, na Gorenjskem. Je pa res sončna lega.
Veliko veselja z rožami!
Samo

New Report

Close