Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Škrlatinka?

Škrlatinka?

Pozdravljeni.

7letni sin je v ponedeljek zbolel. Do včeraj je imel vročino (do 38,2), malo sta ga bolela glava in grlo. Danes je brez vročine, grlo ga malenkost zaboli ob požiranju, se je pa zbudil z izpuščajem po prsnem košu do dimelj in za ušesi. Šla sva k pediatru, diagnoza (samo po pregledu, brez laboratorija) škrlatinka.

Dobil je Ospen, jaz sem pa čedalje bolj v dvomih, če je to v redu. Izpuščaj ima namreč tudi po čelu in okoli ust, pa berem, da to ni ravno značilno. Je dobro razpoložen, z normalnim apetitom, pa me skrbi, da ni samo viroza…

Prilagam foto izpuščaja in prosim za vaše mnenje.

[attachment=0]1484745000453-1610119759.jpg[/attachment]

[attachment=1]20170118_135432.jpg[/attachment]

Ali gre za škrlatinko ali ne bi z veliko verjetnostjo potrdil pozitiven strep test.
Izpuščaj okoli ust je pri škrlatinki manj verjeten, vendar vidimo res povsem netipične izpuščaje (pa ob angini, vročini, povečanih vratnih bezgavkah) vseeno potrdimo šjkrlatinko.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close