Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Skriti alergen – arašidi

Skriti alergen – arašidi

Ugotavljam in se sprašujem… ali bi lahko bilo dotikanje ušesk, solzenje očk, praskanje po nosu (kot če bi te kaj jezilo) posledica alergije na arašide? Mali je alergičen na arašide – skriti alergen in ker se dojiva, moram imeti urtikarično dieto. Se pa včasih pregrešim, saj včasih kaj takšnega pojem in ne vem kaj vsebuje… Sicer se mu pojavijo le rdeči flekci tu pa tam po telesu, ki izginjajo. Včasih ima rdečkaste obrvi. Se lahko zaradi tega toliko zbuja ponoči ali je le poskok v rasti?
Mogoče veste kje bi lahko kupila mlečne kašice, ki ne vsebujejo rastlinskih olj?

veš najprej bodi pozorna pri sebi in ko se ti kaj zlušta se kontroliraj in najprje ugotovi kaj je noter, ker alegrija na arašide in na oreške nasploh ni tako nedolžna. in ne razmišljaj kot so naši družinski prijatelji, ki so zaradi moje diete pri alegriji otroka v času dojenja, govorili da sem otrokov mučenik. to je tako zgrešeno razmišljanje, da…. nima smisla zgubljat besed.

Ja… Saj če se samo malce potožim, me takoj prepričujejo, da naj neham z dojenjem in bom lahko jedla vse…
Kje sedaj kupiti kakšne mlečne kašice?

kje kupit take kašeice ne vem, žal smo mi v času ko bi jih še jedla že bili na dieti brez KM. ma po moj, če imaš v deklaraciji definirana ratslisnka olja poimensko, katero je, in če med njimi ni arašidovega pol jih lahko konzumirate če gre zgolj za prepoved arašidov. ma po moje ga ni v otroških kašicah, ali pač?

New Report

Close