Najdi forum

Pozdravljeni,

ne vem, kaj je prav in kaj ne. S svojo družino živim v hiši staršev. V tej hiši pa živijo tudi starši mojega očeta. Vse je bilo OK, dokler stari straši niso zboleli. Stari oče ima demenco, stara mama pa je obležala. Za njo zdravniki pravijo, da ne morejo nič narediti, saj je že stara. Želje za v dom nimata, le takrat, ko sta jezna na koga. Stara mama je odvisna od tablet, vse bi pojedla, samo da je tableta. Njene tablete ji dajejo dnevno, kolikor pač jih je predpisal zdravnik, sedaj pa je začela jesti tudi tableta starega ata, ki je srčni bolnik (danes ponoči jih je pojedla 5, zujtaj pa je bil pristisk katastrofa).
Sedaj pa se je psihično zlomila moja mama, ki je skrbela za staro mamo. Stara mama jo nenehno zmerja in nagaja pri sami negi (npr. glivično vnetje si greje s termo flašo, čeprav ji vsi govorijo, tudi patronažna, da se to ne sme) In danes, ko je bila na obisku zdravnica (zaradi moje mame), me je “okregla” zakaj jaz ne pomagam pri negi starih staršev. Jaz pa si še blizu ne upam. Ati pravi, da zasvojenci si naj kar sami pomagajo in ne dovoli več mamici hoditi k starim stršem.

Vem, da moram nekaj storiti, ne vem pa kaj. Prosim za nasvet.
Hvala

Svetujem, da greste na pogovor na CSD k referentki za pomoč starejšim. Tam bosta skupaj našli optimalno rešitev.

Nekateri primejo vse okoli sebe za roko in jih vlečejo s seboj na dno. Ko to dojammo, je treba ukrepati, ker smo odgovorni za svoje življenje in skrb za otroke…

rada bi ti pomagala in sicer pomagam starejsim na domu tudi psihicno omotenim ljudem imam dolgoletne izkusnje,…druzina ni najbolj primerna za dementne ljudi saj je demenca delikatna stvar o njej je treba veliko vedeti ce te se zanima kaksna pomoc mi se oglasi na moj gmail:[email protected]; ali me poklici tel: dajana:030-694-171

lp in brez skrbi vedno obstaja resitev!

New Report

Close