Pozdravljeni!
Ko smo pred skoraj 10 leti pri Triglavu sklenili življenjsko zavarovanje za 25 let, nam je agent rekel, da je možno zavarovalno dobo vmes tudi skrajšati. Zdaj bo 10 let od sklenitve in ker bi potrebovali denar, želimo zavarovalno dobo spremeniti na 10 let. Ko sem klicala na zavarovalnico, pa so mi rekli, da to sploh ni možno, da je možen le odkup, pa še ta le pod posebnimi pogoji (ki jih “hvala bogu” ne dosegamo). Vam je morda znano, kaj v zvezi s tem, ali agentje morda lažejo, da lažje sklenejo ta zavarovanja, ker tudi v splošnih pogojih police nikjer ne piše nič v zvezi s spremembo (skrajšanjem) zavarovalne dobe. (podobno vprašanje sem tu sicer zasledila, vendar pa žal ni vašega odgovora). Ob sklenitvi žal nisem bila pozorna (in tudi vse verjela agentu). Se da kaj narediti, da dobimo denar?
Vnaprej hvala za vaš odgovor in lep pozdrav!
M.
Skrajšanje zavarovalne dobe iz 25 na 10 let bi bilo možno takrat ,kadar bi bila polica v veljavi vsaj tri leta. Verjetno bi bilo možno skrajšanje zav. dobe iz 25 na 15 let,kar bi bila boljša varianta,kakor odkup zavarovanja.
Tretja varianta pa bila najboljša,mesecna premija bi bila minimalna,zavarovalna pogodba pa bi ostala do konca zavarovanja.
Pri odkupu zavarovanja izgubite cca 50% vloženega denarja.
Izberite za vas trenutno najugodnejšo varianto,ter vse dobro vnaprej!
Bruno Šneberger
Morete povedat več podatkov:
-Koliko ste stari,oz koliko let je se do penzije?
-koliko imate Življ. polic in naložb zavarovanj (vi in vas partner)
-koliko je kreditov-s kaksnim namenom imate to zavarovanje?
-koliko je tega denarja (od odkupa), ali je res žiljvenjsko nujno potreben?
sele nato je mozno sestaviti za Vas najboljso resitev.
Veliko je moznih resitev,zavarovalnica Vam nikoli ne bodo odgovorili katera je za Vas najboljša, to sedaj ze veste
lahko mi posljete tudi na mejl-ce je prevec osebno