Najdi forum

skrajšan delovni čas

Imam 2.otroka z PP.Sin je hiperaktiven otrok s primankljaji na posameznih področjih učenja,hči pa ima epilepsijo in je uvrščena kot ptrok s primankljaji na posameznih področjih učenja in dolgotrajnjo bolan otrok.Sin ima 3. ure individualnega pouka,hči pa 5.Za hčer so obeti zelo slabe.Z otrokoma je zelo veliko dela in dodatnega učenja in po pravici povedano mi zmanjkuje moči.Ne,da se mi ne da delat saj bi veliko raje videla,da bi delala in imela zdrave otroke.Zanima me ali mi mogoče pripada skrajšan delavni čas,saj mi zmanjkuje dneva,da se z obema učim toliko kolikor je potrebno za šolo.Naj povem,da je hči tudi lažje duševno prizadeta.LP

Pesek,

če imate za hčerko priznam višji dodatek za nego, bi lahko vložili volgo za nadomestilo izgubiljenga dohodka in delali skajšan delovnik.

Če pa višjega dodatka za nego nimate priznanega, pa je vse stvar dogovora z delodajalcem, odvisno pa tudi do vašega delovnega mesta: npr:
Se da del vašega dela opraviti doma?
Lahko za krajši čas koristite dopust po urah (za otroka imate po kolektivnih pogodbah in zakonu o delovnem razmerju priznano od 3 od 5 dni dopust – lahko tudi več odvisno tudi internih aktov)?

Lahko pa tudi z delodajcem sklenite pogodbo, da boste za določeno obdobje delali krajši delovni čas.

Vsekakor pa učenje z otrokoma naj ne “visi” samo na vas. Bolj aktivno vključite moža, pa tudi dedka, babico – kdo bi vam lahko še pomagal? Breme, ki ga trenutno čutite, je zelo težko – a žal morate s tem trenutno živeti. Pomembno je, da v teh trenutkih znate poskrbeti tudi zase.

Lepo pozdrav in lep dan, Petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

New Report

Close