Skorpijoni
V Istri ( vikend) so se letos mnozicno pojavili skorpijoni – so crni, cca 5 cm dolgi. Zadrzujejo se v nasi skarpi, pod pohodmini ploscami, okoli kamnite mize, skratka, na plano lezejo od vsepovsod. Tu pa tam smo kaksnega zasledili tudi prejsna leta, letos pa je zivljenje z njimi nemogoce . Sklepamo, da je vzrok, ker je sosed podrl iz naravnega kamna zlozen zid in so se najbrz preselili k nam. Imamo majhne otroke in je strah upravicen.
Sem popolnoma obupana, ne vem, kaj naj storim? Spreji za vsemogoce insekticide jih ne pokoncajo.
Ima kdo kaksno idejo? O, boh, kako vam bom hvalezna!
Jaz ideje sicer nimam, kako se jih znebiti. Lahko ti pa povem, da škorpijoni, ki živijo v Istri in na Kvarnerskih otokih niso smrtno nevarni. Njihov pik naj bi bil približno tako močan kot pik sršena. Smrtno so nevarni le tistim, ki so alergični in pa seveda pri otrocih velja previdnost, še posebej pri manjših.
Pozdravljeni!
Že nekja časa se pridno ukvarjam s ptičjimi pajki. Hkrati pa že nekja časa tudi iščem kakšnega Slovenskega škorpijončka. Bi mi ga bili pripravljeni odstopiti?
Oglasite se mi lahko na mail [email protected]
Hvala in lep pozdrav
Če bi kdo mogoče lahko ujel kakega škorpijona zame bi se priporročil
Email in na tem se tud na msn messengerju: [email protected] sem pa tudi na mircu