skoraj nepismena
Upam, da si se naučila, da je pri takšnih morda edina iztočnica to, da svoje naprej zagovarjaš do trenutka, ko prenehaš. Ker verjetno takšen nato še vedno ne bo prenehal iz svojega naslova. So ljudje, kjer imaš dialog, so pa tisti, kjer je preporsto enostavnejše, da jih zaobideš, ko poveš svoje mnenje kot repliko ali pa ga včasih sploh niti ne poveš in pustiš, da gre mimo.
Tisti, ki se s slovnico ukvarja, in je to edino, kar zna, gre pač življenje mimo njega. Če ne bi bila slovnica, bi bilo pa kaj drugega. Pa bi šlo spet mimo. Zato dopusti, da gre tudi mimo tebe v prihodnje.[/quote]
Hja….spomnim se,da sem tisti ženski napisala nekaj,kar jo je očitno prizadelo.In to je bilo:tisti,ki je nadpovprečno nadarjen v eni stvari(v tem primeru slovnica),je po navadi v stotih drugih glup ko ku*ac!
Ne vem no….še posebej tukaj na forumih se mi zdi res smešno,da se najdejo takšni zategnjeni ljudje.
In ja,smilijo se mi takšni ljudje,ki jim je edini problem in cilj celega dneva to,da nekoga “popravljajo”.[/quote]
Ti se kar tolaži. Ne morem verjeti, da še obstajajo tako ozkogledni ljudje. Če znaš dobro to, si gotovo v ostalih stvareh bednik. Ja pa ja de! Opravičila za pomanjkljivo znanje slovnice ni! To je osnova. Pa naj bo to v slovenščini ali katerem drugem jeziku, s katerim uradno komuniciraš s svetom.
In prav na forumih bi morali paziti na pravopis. Skrajni čas bi bil, da se uvede obvezna uporaba pravega priimka, imena, … 🙁
Če to, da dojemam človeka, ki je prišel do penzije na dokaj visokem položaju, ne zna slovnice niti v grobem, pomeni za nekatere, da sem samovšečna, potem s ponosom rečem, da sem samovšečna.
Zaradi te “samovšečnosti” tudi, ko grem kupovat oblačila in jih v trgovini pomerjam, jih vedno odnesem tja kjer sem jih dobila. Veliko pa je takšnih polpismenih širokoglednih gospa, ki oblačila pustijo na tleh garderob in razmetane povsod, se pa tudi zgodi, da jih kdaj pa kdaj pozabijo sleči preden gredo iz trgovine.
Človeka ne naredi samo obleka, naredi ga veliko več. Če je nekdo tako nekritičen do sebe, najbrž tudi drugih vrednot nima prav veliko.
šokirana, nisi edina ki tako meni. Sem že napisal da je neka punca želela z mano navezati stik, toda se ji nisem odzval, ker je njen tekst bil napisan kot da bi ga napisala polpismena oseba. Potem so mi pa še očitali homoseksualnost ter da sem zavrnil potencialni seks z njo. Da ne morejo verjeti da sem to storil le zaradi pravopisnih napak. Kaj naj rečem oz. napišem, primitivci ki ne le da so polpismeni, temveč znajo razmišljati le s spodnjo glavo.
Jaz ne govorim o takih napakah…..mož/valjda ne boš napisal moš,pomlad/pomlat 🙂
Govorim o npr.vejicah,o besedah,ki so tipične za štajersko,primorsko,….skratka o stvareh,ki jih napišeš v “naglici”.Zato pravim,da je žalostno,da se na forumih najdejo taki zategnjenci.
To,da pa boš pisal(ali pa se vsaj potrudu pisat) slovnično tam, kjer je to potrebno,pa je itak logično!
Aja….evo en primer:delaš v gostilni in je fuulll gužva…natakarji ti nosijo naročila brez prestanka….in dobiš na naročilu napisano golaš namesto golaž.Kaj boš naredil?Boš naredil cel škandal,da kako ti nimaš pojma kaj je golaš in držal pridigo o slovnici???Takšnih pikolovskih ljudi drugi nimajo kaj dosti radi.Ne v službi,ne doma,ne nikjer…..
Komaj si nekaj napisala, te je že potrebno popravljati. Namreč za ločilom sledi presledek.
Glede natakarjev pa to: ko oni v tistem hitenju kaj narobe napišejo v blokec, jim to ne gre zameriti. Poleg tega razen njega ter osebja v kuhinji tega ne vidi. Za razliko od ljudi, o katerih piše šokirana ter tista punca, ki so imeli več kot dovolj časa se potruditi normalno pisati. Kjer kot sama praviš, je potrebno vsaj malo slovnično pravilno pisati.
Komaj si nekaj napisala, te je že potrebno popravljati. Namreč za ločilom sledi presledek.
Glede natakarjev pa to: ko oni v tistem hitenju kaj narobe napišejo v blokec, jim to ne gre zameriti. Poleg tega razen njega ter osebja v kuhinji tega ne vidi. Za razliko od ljudi, o katerih piše šokirana ter tista punca, ki so imeli več kot dovolj časa se potruditi normalno pisati. Kjer kot sama praviš, je potrebno vsaj malo slovnično pravilno pisati.[/quote]
Evo točno o takih kot si ti pišem!
In če se že delamo tako pametni,si poglej tvoj post,ki sem ti ga jaz citirala……se mi zdi,da je nekdo,ki se dela tako pameten nekaj pozabu……..heheheheh
Jaz sem vejico vsaj napisala,ti pa še to ne!Kar pa se mi zdi,da je malo večja napaka ne?Kar poglej si….saj boš sam videl napako,če si že tako pameten.
Tako da…..dobrodošel med nas,nepismeni človek!!!!! heheheheheheheheh
Aja….pa če slučajno ne boš našel napake,ti z veseljem napišem stavek,kjer je napaka.
In to ti bom napisala jaz…..ki sem po tvoje nepismen človek……tebi,ki si tako striktno slovničen……heheheheh banalen si!
Evo ti stavek: Ne gre za to, da imajo nekateri čas druge učiti o pravopisu, temveč preprosto za to da take malenkosti veliko povedo o človeku.
Če si že tako kritičen do sebe,kot se strinjaš z šokirano,bi že zdavnaj opazu napako……
Taki kot si ti,so najslabši……ne se delat pameten in popravljat napak drugih,ko pa jih sam delaš!!!
Aja pa še to…..tista punca je lahko srečna,da se ni spetljala s tabo….ti nimaš pojma,kako ljudje nimajo radi takih težkih karakterjev kot ste npr.ti,šokirana,….
Pa vidim,da nisi samo nepismen,tudi malo bolj počasnih možganov si,a ne?!To opažam po temu,da sem ti v mojem prejšnjem postu že skoraj jasno povedala kakšna je tvoja napaka……
Btw….opozarjam te na napako,ki si jo napisal v postu,ki je bil namenjen meni.Da o napakah,v tvojih postih,v katerih se tako strinjaš s šokirano niti ne govorim…….žalostno….res žalostno……in to napaka,ki je osnova slovnice…..žalostno…….heehheehheheheheheheh
Ne le da si žaljiva, temveč s takimi zajedljivimi odzivi tudi izpadeš primitivno in otročje (hehehehe-ji), skratka “rišeš” svojo sliko. Jaz sem pozabil eno ali mogoče dve vejici, ti pa še kar pozabljaš izza ločila pritisniti tipko presledek (Space). Ne vem ali si res tako omejena, ali pa resnično ne dojameš o čem pišemo jaz, šokirana in krentam. Slabše zate in tebi podobnim.
Dej……si pokazal kaj si in kako se ni dobro delat pameten drugim,ker na koncu izpadeš sam neumen…..ajde uživaj v popravljanju drugih,sam pa kr delaj napake.
Ne da se mi več ukvarjat s tabo….takšnim ljudem je itak najboljše nonstop kimat in vam dajat prav,ker drugače se vas ne rešimo…potem pa si itak vsak normalen človek misli svoje.Samo vam nihče tega ne pove,ker nima smisla.
Človek s svojo pojavo veliko pove. Najprej opazimo človekovo zunanjo podobo, ki nam da prvi vtis. Zunanjost je lahko še tako zamaskirana pa se realna podoba pokaže, ko človek spregovori ali kaj napiše. Kot sem že nekje zgoraj napisala: Človeka ne naredi obleka. Ko nekoga spoznavaš ocenjuješ njegovo celostno podobo: način komunikacije, kako se predstavi (verbalno in neverbalno), kaj da nase, kako se nosi, in zame najbolj pomembno kje je njegov ponos. Ponosen človek zaradi svojega ponosa deluje dostojno v vseh pogledih.
Ljudje, ki niso imeli možnosti, da bi se šolali, če imajo ponos so se pisati sigurno naučili pa še kaj več.
Na tej temi sem spregovorila o gospe, ki se visoko nosi, zelo prefinjeno oblači, hoče biti spoštovana, žal pa ne morem spoštovati nekoga, ki je pacek, pa naj je na zunaj še tako lepo urejen. Ja zame je nekdo pacek, če se v celem življenju ni mogel naučiti grobega pravopisa, glede na to, da ga je že zaradi službe moral uporabljati.
Ne govorim o natakarjih, ki na hitro napišejo naročilo, tudi o vpisin na forumih ne.
Čisto preveč si že (spre)govorila o tej gospe, to veliko pove tudi o tebi, ne boš rešila sveta, tudi ne (slovenskega?) družbenega sistema, ki menda precej sloni na korupciji in še čem bolj nizkotnem, če boš še dalje pisala o njej. A se ni vredno truditi delati dobro delo kot stalno kazati na napake drugih?
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup]
Aja še to, ti nečesa zlepa ne dojameš: ne ločuješ med tem, kdaj ima človek težek karakter in kdaj samo skuša nekomu osvetliti pomen malenkosti, s katerimi pušča svoj vtis. Če se tisti punci ni dalo vsaj spodobno napisati sporočilo, sem ob tem človek vpraša, koliko je njej bilo resnično do tega da si me želi spoznati, ter pomisleki da je tako nemarna tudi na drugih področjih življenja.
šokirana, se strinjam da take malenkosti veliko povedo o človeku, toda kot pravi katenjka, koga to sploh še zanima? Saj vidiš da v državnem zboru sedijo ljudje s plagiati diplom, pa “nikome ništa”. Že pri navadnih smrtnikih se kaže tako razmišljanje. Sem v zadnjih 2 letih spoznal veliko ljudi, ki pri 30+ letih ne sprejemajo odgovornosti za svoja dejanja (pa so morda čudoviti na drugih področjih življenja), se ukvarjajo z raznimi (prepovedanimi) posli, toda se sploh ne zamislijo nad svojim početjem, gredo preko trupel da lahko živijo na visoki nogi, lažejo, druge ponižujejo itd. Zato je največ kar lahko narediš, da začneš spreminjati svet pri sebi. To sem spoznal tudi sam, ko nisem več dovolil, da drugi pometajo z mano. Od takrat dalje mi ni več treba preklinjati čez druge, pač si mislim sam pri sebi “Ko te je*e” in to je to. Poskusi tudi ti. 😉 Res je dober občutek, ko se postaviš zase.
Klicaj, tisti, ki ne odobravamo takšnega stila življenja kot ga opisuješ, moramo to povedati na glas in kar je najbolj pomembno, sami moramo živeti po načelih, ki jih zagovarjamo. Ravno o tem sem v prejšnjem zapisu govorila. PONOS je ena glavnih kvalitet človekovega karakterja. Ponosen človek, se ne bo prodal za denar, raje ne bo imel kot, da bi za to prodal sebe. Politika pri nas je brez ponosa. Ti ljudje imajo za vrednoto denar, zato gredo preko trupel, sploh se ne zavedajo kako nizkotni so s spreminjanjem mnenj samo, da se obdržijo na položajih. To zame ni sprejemljivo v parlamentu in nikjer drugje. V mojem življenju takšni ljudje nimajo kaj iskati.
Vemo, da je z današnjo družbo nekaj hudo narobe, če bomo vsi tiho sprejemali vso sr…e, kaj pa bomo s tem dobrega naredili. Ljudje so čedalje bolj negativni, najhuje pa je to, da je postala kriza in slabo stanje v državi izgovor za vse. Ni država kriva za lenuhe, neodgovorneže. Opažam, da ljudje svoje življenje igrajo ne pa živijo, nobene pristnosti ni, zato tudi kritike nihče ne zna dostojno prenesti. Vse življenje se učimo, vsak dan izvem nekaj novega. Saj to je vendar smisel, zato nikoli ne bom razumela ljudi, ki se niti pisati ne naučijo. Kot si tudi sam napisal nisi se hotel ukvarjati s tisto punco, ker ti je s svojo slovnico veliko povedala o sebi. Popolnoma se strinjam s teboj, jaz bi reagirala enako. Malenkosti zgradijo celoto.
Hja kaj naj rečem..prav hecno mi je, ko nekdo popravlja druge v smislu pisanja, sam pa piše taka skropucalca… V teh treh vrsticah je ena vejica preveč, ena premalo, dve pa na napačnih mestih…če bi ves ta čas, kar tu pišeš o “tej gospe” in “takih ljudeh”, malce pogledala v slovensko slovnico pod poglavje “zložene povedi”, če so že ušesa tolikanj razglašena, da tega ne slišijo…cccccc
v imenu lepote, ljubezni, ponosne drže do svojega jezika, ki ga govori tako malo ljudi pod tem soncem…
ah in tako jo maličimo… ljubo slovenščino..
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup]