Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Skakači- prosim pomagajte!

Skakači- prosim pomagajte!

Smo se odločili da bomo enemu fantku ki je nor na živali kupili skakače. Rada bi tako mal bolj “fensi” kletko. S tem mislim zgolj to, da ne bo čisto navadna.A obstaja kakšna spletna prodajalna??

A skakace ze imate? lp

Pa ta fantek ve, da bo skakače dobil? Če je nor na njih, še ne pomeni, da si jih trenutno želi in da je za njih pripravljen/sposoben skrbeti.

pa fantkovi starši, vejo za to? so pripravljeni skrbeti za žival, nositi stroške, nuditi veterinarsko pomoč, če bo treba, urediti varstvo v času dopustov?

Prosila sem za nasvet, ne za neumna vprašanja in za dovoljenje za nakup!
Nimamo jih še.

neumna vprašanja. kje pa jih vidiš? jaz vidim samo smiselna in razumna.

Vprašanja niso neumna, skrbi nas le za skakača saj nihče noče da bi mu potem bilo hudo. Če je tebi vseeno za žival, kako živi nam ni. Jaz vsakemu bitju privoščim da lepo živi, in če trpi je za to kriv človek.

zakaj takoj pomislite na mučenje živali??? s njegovimi starši smo se skupaj odločili da jih kupimo, torej se oni strinjajo. Kako bodo pa oni skrbeli za žival ni ne moj, ne vaš problem ane? To naj ta družina sama rešuje. So pa zelo v redu in ga sigurno nihče ne bo mučil. Joj kako delate štalo za brezveze

Kje pa je kdo omenjal mučenje?

Ja čigav prbolem pa potem je če žival trpi? če ni tvoj, ne moj, ne njihov?? Kdo ji bo pomagal? A je trpelnje potem opravičeno, ker to nikogar ne briga?

jaz se ne zanimam za druge kaj delajo še kaj bolj pomembnega kot pa vzgajajo miši. A ti bi se šla vtikat v eno družino kako skrbijo za skakača? no, jaz ne.

Če bi vedela, da trpi se bi. Ker sam si nemore pomagat, in mu lahko vsaj jaz. Res me ne brigaajo kaj delajo, dokler delajo to na sebi in ne drugih živih bitjih. Poznam veliko hudih primerov trpinčenja živali, in če tukaj nebi nikogar brigalo še bi živali zdaj trpele.

Nekdo sam vpraša nekaj oziroma želi pomoč in kaj dobi v zameno??
Zanimalo jo je samo, kje lahko kupi fajn kletko in vi jo takoj napadate!!!

Ljudje kletko rabim!!!! in če mu bo kaj hudega vam sporočim pa ga pridite iskat

Predlagam, da nehate z metanjem naprej, kako smo koga napadli, ker nihče ni nikogar.

Otrokabi, tule si lahko za začetek prebereš, kakšne pogoje rabi mongolski skakač (predvidevam, da želiš kletko za tega):

Čemu bi prav “fensi” kletko, sicer ne vem, ker žival sama po sebi fensi stvari ne rabi, to si želijo bolj ljudje, čeprav ni povsem jasno, zakaj. Imaš pa v članku dober opis kletke ali terarija, ki ga žival zares rabi.

Predlagam pa tudi, če ste se s starši otroka dogovorili, kako in kaj, da kletko kupite skupaj. Ker verjetno oni najbolje vedo, kam jo bodo dali; upoštevati je treba tudi prostor za izpust skakača in nekaj besede bi starši že morali imeti pri tem, kako bodo ta prostor skombinirali s kletko.

Toliko v pomoč pri izbiri. Kje bi kletko ali terarij dobila, pa žal ne vem, bo kdo drug povedal.

Saj vemo da rabiš kletko. le bali smo se da boš jih presenetila z skakačem in bo nezaželjen in bo mu hudo. Tukaj smo le hoteli dobro skakača, nič slabega. Pojdi v trgovine pogledat. Takšne malo večje, širše, večnadtropne, kjer imajo noter spodaj recimo žagovino ali kar pač ima in hiško, gor stopnice in potem eno nadstropje, tudi tam kakšna hiška hrana in pijača (za to mislim da je boljše da je spodaj, kjer je tudi hiška oziroma da je ta tam, kjer je glavna hiška) in potem še ene stopnice gor in še eno nadstropje. Med temi nadstropji naj bodo igračke in en ali dva tunela. Ti so v pisanih oblikah in zgledajo fensi. Oni pa zelo radi skačejo po tem tunelah, le da so malo daljši. Pa pozanimaj se ali radi živijo v skupnah ali sami. Ker če so to družabne živali, potem je boljše da sta dve samički ali pa samčka (če se ne tepeta.) da nebo en sam osamljen. Vsekakor pa ne moškega in žensko ker bo potem milijon mladičev. Pa še kakšno ogledalo.

Vprasanje sem postavila zato, ker se vedno pomagam najti domove za nekaj skakacev. Seveda jih podarim nekomu, ki bi zanje lepo skrbel. lp

Evo dva linka, kje približno vidiš kletke in cene.

LP

mojemu skakaču pa se je odlomilzob ali nekaj podobnega nevem ker nas 2 dni ni bilo doma ima srednje veliko rano in nevem kaj naj naredim h veterinarju pa ga nisem še nameravala peljati.
hvala za odgovore.
lp.

prosim povejte-svetujte mi kaj naj naredim.!!!

New Report

Close