Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Sinusitis in CRP – nujno prosim!

Sinusitis in CRP – nujno prosim!

Spoštovani,

mama je že večkrat imela sinusitis, včasih je bil potreben antibiotik, včasih ne. Dva dni nazaj je zopet zbolela, ima vročino (danez do 38,6), zelo zelo jo boli predvsem levi čelni (frontalni) sinus takoj nad očmi. Bila ravnokar pregledana na ORL kliniki (tja bila poslana z IPP), a ji zdravnik ni želel dati antibiotika, češ da ne gre za akutni sinusitis, čeprav ima CRP mislim da 10X nad normalno vrednostjo (točne številke ne vem, a je res nekajkrat višja od mejne). Ko je vprašala, zakaj je potem CRP tako povišan, je dr. odvrnil, da je lahko tudi virusna okužba.

Kaj narediti? V vseh člankih na internetu, ki sem jih pregledala, je razlika med bakterijsko in virusno okužbo ravno CRP – pri povišanem CRP-ju se da antibiotik. Mama ga ni dobila, kar pomeni lahko samo dodatne komplikacije. Hospitalizirana je na gastro kliniki, ker ima tudi težave na tem področju.

Kaj svetujete? Kam se lahko obrnemo po drugo mnenje, da bi mama čimprej dobila antibiotik, ki ga mislim da potrebuje? Na IPP so ji ga namreč želeli napisati, potem so jo vseeno dali na podrobnejši pregled na ORL kliniko, tam pa tole …

Najlepša hvala za pomoč!

Spoštovana – malo pa le morate zaupati zdravnikom-in če so jo z IPP poslali na ORL so jo poslali na podrobnejši pregled (kot navajate), ker je to pač v domeni ORL. Diagnozo se postavi na podlagi različnih simptomov,znakov in preiskav..samo CRP ni odločilen. CRP pomeni le, da gre za vnetje (različnega vzroka!). In kot razumem ima vaša mama tudi gastro težave..In ni dober le tisti zdravnik, ki napiše antibiotik – tega predpisujemo še veliko preveč..
Upam, da gre vaši mami že na bolje,
lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close