Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Sinusi – vnetja, rinitis?

Sinusi – vnetja, rinitis?

Spoštovani!

Imam 38 let in sem brez posebnih zdravstvenih težav. V zadnjih letih (cca. 5) imam zelo pogosto težave z vnetimi sinusi. Pravzprav se mi vsaka okužba – prehlad konča z vnetimi sinusi, tako da že, ko me prvič popraska po grlu začenjam s spiranjem nosnic s fiziološko, hladnimi inhalacijami (na ‘mašinco’), obsevanjem z IR lučkami, Nasodrenom, Sinupretom… a se le malokrat uspem samo-pozdraviti in končma na antibiotikih. Zdaj redno uporabljam tudi Nasonex (2×2 vpiha v vsako nosnico na dan), bila sem tudi na alergološkem pregledu, kjer pa razen blage (morebitne) alergijo ni bilo potrjenih drugih alergičnih odzivov. Alergologinja je na izvid zapisala, da težave morda lahko izvirajo iz alergije in da gre lahko za alergijski rinitis. Priporočila mi je nadaljevanje vseh ukrepov, ki jih tako in tako izvajam (takoj, ko se mi začne mašiti nos) in ukrepe za alergike na pršico. Letos sem bila že 4X na antibiotični terapiji – Amoksiklav (Hiconcil mi že 2X ni ‘prijel’), Betaklav, Sumamed, Augmentin… in po zadnji, sicer 5 dnevni AB kuri, imam zopet zamašen nos, v nosnicah mi poka, izcedek je rumeno – zelene barve. Ko izpihujem izcedek (po izpiranju FR), čutim izmenični pritisk v nosnicah. Glava me ne boli, temperature nimam. Za lažje dihanje zvečer vpršim 1X1 kapljico Olyntha v vsako nosnico (a ne uporabljam dlje kot en teden). Ne vem, ali naj zopet stopim do zdravnice, ali naj čakam, da bo kaj bolje. Kakega temeljitejšega pregleda sinusov še nisem imela, zdravnica mi po navadi predpiše AB in se malo začudi, kako imam vendar lahko ves čas vnetja sinusov in to je to. Kako bi se lahko po vašem mnenju lotila teh težav, ker vsak mesec mi res ni prijetno jesti AB…

Pozdrav in hvala za vaš trud!
Nosljata Ana

Spoštovana!

Najbolj se boste znebili težav, če ugotovite, kdaj in kako pride do prehlada in se potem temu izogibate, čuvate… Vaša sluznica je občutljiva in tako pač odreagira in se to le težko spremenimo. če se ne čuvamo (ali je to prepih, klima, suh zrak, kajenje, alergija, kemikalije, zožen nos zaradi zvitega nisnega pretina…).

LP IB.

Spoštovani!

Najlepša hvala za vaš odgovor. Prehladov se težje znebim, odkar imam v vrtcu otroka 😉
Drugače teh težav zagotovo ne bi bilo v tej meri, saj drugače nisem občutljiva na prepihe, klime, kadim ne,ipd. Torej, stalna procedure še naprej, ko se pa dokončno ‘zabaše’ in ne gre več nikamor (oziroma se pridruži še vročina), pa k zdravniku 🙂

Hvala še enkrat za trud, ki ga vlagate v forum!
LP IB

LP.

New Report

Close