Najdi forum

Sinusi

Pozdravljeni

Pisem v imenu oceta,starost 70 let ( drugih zdravstvenih tezav nima). Zadnjih 14 let se srecuje s tezavami.s sinusi.Zacelo se je kot odtekanje in rdecina licnic,takoj ob nosu.
Cez leta se stanje ni izboljsevalo pac pa slabsalo.
Zadnjih pol leta pa je ze nevzdrzno. Vsaka temperaturna sprememba povzroci zatekanje in mocno rdecino licnic ob nosu ( kot dva paradiznika), spremlja jo bolecina ob nosu,ki se seli v celo. Celo je prislo tako dalec da se jutro po pranju glave zbudi z omenjenimi simptomi. Dovolj je da gre malo na.mrzel zrak ali na manjsi veter.Na vsako temperaturno.spremembo je obcutljiv.
Bil je na slikanju sinusov vendar slika ni pokazala nobenih sprememb.Pitje Ab prav tako ni pomagalo.

Zadnji mesec dni pa so se glavoboli zaceli stopnjevati.Zacne se v celu nato se seli na oci in nos. Edina sprememba,ki.jo sedaj opaza je da se mu v nosu vsak dan nabere kepa gnoja ki jo ne spravi s pihanejm nosu,ampak cez usta.

Prejsnji teden mu je levem ocesu pocila zilica,da mu je kri zalila celo oko. Ali je mozno da je to posledica tezav s sinusi?

Poskusal je tezave odpraviti s razprsili operil in momox…malenkostno izboljsanje.

Prosim.za nasvet,kaj bi se lahko naredil da mi omilil tezave? Ter kaksen pregled priporocate?

Hvala za odgovor

Spoštovani,

omenjate slikanje sinusov. Ali je to RTG ali CT? Ustrezna preiskava je samo CT obnosnih votlin. navaden RTG sinusov je brez vrednosti.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close